Un pensionar a fost amendat cu 250.000 euro pentru că deținea un TANC
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un pensionar trebuie să plătească o amendă de 250.000 de euro pentru că deținea un tanc din Al Doilea Război Mondial.

Un pensionar din Germania a primit o amendă uriașă după ce a fost condamnat pentru posesie de arme ilegale. Conform BBC, vârstnicul avea un arsenal propriu foarte impresionant, iar printre armele de luptă se număra și un tanc.

Pârâtul are 84 de ani și a primit 14 luni de închisoare cu suspendare, dar și o amendă de 250.000 de euro. Oficialii au descoperit că tancul și alte echipamente militare din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial în casa pensionarului din orașul nordic Heikendorf, în 2015. Armata a ajutat la confiscarea periculoaselor posesii ale sale.

Pârâtul trebuie să doneze tancul și un tun antiaerian. Mai multe entități sunt interesate de ele

Luni, un tribunal a ordonat ca pârâtul, care nu poate fi numit datorită regulilor de protecție a datelor personale, trebuie să vândă sau să doneze tancul și tunul antiaerian unui muzeu sau unui colecționar în următorii doi ani. Potrivit avocatului său, un muzeu din Statele Unite ale Americii este interesat să cumpere tancul Panther. Mulți istorici americani spun că acesta a fost cel mai eficient astfel de vehicul folosit de Germania în conflictul de la jumătatea secolului trecut.

Proprietatea fusese percheziționată acum șase ani

Avocatul a adăugat că mai mulți colecționari germani au luat legătura cu el pentru alte obiecte deținute, cum ar fi mitraliere sau pistoale, mai transmite presa locală. Autoritățile germane percheziționaseră proprietatea octogenarului în 2015, după ce au primit un pont în legătură cu armele de acolo. Colegii din Berlin ai oamenilor legii de la fața locului au mai percheziționat casa în căutarea unor obiecte de artă interzise.

20 de soldați au participat la extragerea tancului, iar operațiunea a durat nu mai puțin de nouă ore. Totul a fost îngreunat de faptul că tancul nu avea șine. Într-o iarnă, vecinii l-au zărit pe bărbat cum a folosit tancul pentru a îndepărta zăpada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel