Un oraş german permite înotul topless în piscine pentru a încuraja egalitatea de gen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Oraşul german Göttingen, landul Saxonia Inferioară, va deveni primul din ţară care va autoriza înotul topless în piscine, o măsură care vizează mai multă egalitate între sexe, relatează AFP.

Această măsură va fi limitată la weekend şi urmează să intre în vigoare de la 1 mai şi până la sfârşitul lunii august, au afirmat joi surse de municipalitate.

Prin această decizie, oraşul devine un precursor în ţară în ceea ce priveşte dezbaterea privind egalitatea de tratament între sexe, pentru a-şi putea arăta bustul gol în unităţi de agrement acvatic, precum piscinele.

În Germania, majoritatea saunelor sunt deja mixte şi clienţii sunt obligaţi să se prezinte nud din motive de igienă.

Această decizie a fost motivată de un incident petrecut în toamna anului trecut în una dintre piscinele oraşului. Unii oficiali din oraş regretă însă decizia de a restrânge această posibilitate doar la weekend. Municipalitatea s-a justificat indicând că acest lucru nu ar trebui să compromită orele de înot şcolare din timpul săptămânii.

Citește și - UE a aprobat opt proiecte de reformă în România

Comisia Europeană a aprobat 225 de proiecte în cadrul instrumentului de sprijin tehnic pentru a asista statele membre să pregătească, să conceapă şi să implementeze reforme la finalul cărora statele să dispună de administraţii publice moderne şi reziliente, de strategii de creştere durabilă şi de economii reziliente.

Comisia Europeană a aprobat, în luna martie, 225 de proiecte în cadrul instrumentului de sprijin tehnic pentru a asista statele membre să pregătească, să conceapă şi să implementeze reforme la finalul cărora statele să dispună de administraţii publice moderne şi reziliente, de strategii de creştere durabilă şi de economii reziliente, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Instrumentul de sprijin tehnic (IST) este programul UE care oferă expertiză tehnică adaptată statelor membre ale UE pentru a elabora şi a pune în aplicare reforme. Sprijinul se acordă la cerere şi nu necesită cofinanţare din partea statelor membre.

În cazul României, în 2022 Comisia Europeană va sprijini opt proiecte în domeniile transformării digitale a sistemelor de sănătate şi îngrijire, digital finance, egalitate de gen şi prognoze economice

Trei din cele opt sunt proiecte transfrontaliere. Reformele statelor membre sunt susţinute prin intermediul instrumentului de sprijin tehnic, cu un buget total de 116,8 milioane euro pentru anul 2022. Instrumentul de sprijin tehnic este bazat pe cerere şi pune accentul pe expertiza personalizată.

De asemenea, instrumentul este flexibil şi poate fi adaptat rapid la nevoile emergente ale statelor membre, la cererea acestora.

'Acum două săptămâni, când încă ne redresam în urma pandemiei, a izbucnit o nouă criză în Europa. Instrumentul de sprijin tehnic va continua să asiste statele membre şi regiunile să realizeze reforme care să le îmbunătăţească rezilienţa, să le sprijine strategiile de creştere, să le pregătească pentru dubla tranziţie digitală şi verde şi să asigure administraţii publice eficiente şi flexibile', a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

În 2022, instrumentul de sprijin tehnic va continua să asiste statele membre să conceapă şi să implementeze reformele în direcţia tranziţiei verzi şi a celei digitale, precum şi să amelioreze capacitatea operaţională şi eficienţa administraţiilor lor publice. De exemplu, 36% din cereri se concentrează pe îndeplinirea obiectivelor Pactului verde şi 51%, pe tranziţia digitală.

Totodată, 57% din cererile de sprijin primite în cadrul instrumentului de sprijin tehnic care au fost selectate pentru 2022 sunt legate de reforme în cadrul planurilor de redresare şi rezilienţă ale statelor membre.

Programul de lucru pe 2022 al instrumentului de sprijin tehnic include şi unele noutăţi precum: proiecte multinaţionale sau multiregionale, care oferă sprijin tehnic pentru abordarea provocărilor comune din mai multe state membre sau regiuni, concentrându-se asupra aceloraşi priorităţi; proiecte emblematice: concepute de Comisie pentru a sprijini reformele care sunt în mare măsură necesare în toate statele membre şi care sunt în concordanţă cu priorităţile UE. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel