Data publicării:

Un oficial NATO spune că ajutorul militar pentru Ucraina a ajuns la „fundul“ sacului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar NATO și cel mai înalt oficial militar al alianței, a vorbit despre stocurile de armament pentru Ucraina.

Oficialii NATO și Marea Britanie au avertizat că stocurile de muniții militare occidentale ajung la „fundul” sacului, iar producția trebuie să crească pentru a ajuta luptătorii ucraineni, conform CNN.

„Fundul butoiului este acum vizibil”, a declarat marți, în timpul unei discuții la Forumul de Securitate de la Varșovia, amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar NATO și cel mai înalt oficial militar al alianței.

„Avem nevoie ca industria să crească producția într-un ritm mult mai mare”, a spus el.

Aliații au crescut bugetele înainte de începerea războiului, dar capacitatea de producție nu a crescut, iar asta, la rândul său, a dus la prețuri mai mari chiar înainte de începerea războiului, a mai spus Bauer,

„Acest lucru a fost exacerbat de faptul că dăm Ucrainei sisteme de arme, ceea ce este grozav, și muniție, dar nu din depozite pline. Am început să dăm din depozitele pe jumătate pline sau mai mici din Europa și, prin urmare, fundul butoiului este acum vizibil”, a spus Bauer.

Vorbind alături de Bauer, ministrul britanic al Forțelor Armate, James Heappey, a spus că modelul „just-in-time” „cu siguranță nu funcționează atunci când trebuie să fii pregătit pentru luptă de mâine” și că ajutorul pentru Ucraina ar trebui să continue.

„Nu ne putem opri doar pentru că stocurile noastre par puțin subțiri”, a spus Heappey.

„Trebuie să menținem Ucraina în luptă în seara asta și mâine și poimâine și poimâine. Și dacă ne oprim, asta nu înseamnă că [președintele rus Vladimir] Putin se oprește automat”, a precizat Heappey.

Asta înseamnă „să continuăm să dăm, zi de zi, și să ne reconstruim propriile stocuri”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel