Un obicei simplu te protejează de depresie
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Persoanele care se trezesc dimineața devreme au mai puține riscuri de a suferi de depresie față de cele care dorm mult după răsăritul soarelui, relevă un studiu. 

Trezitul de dimineață este un semn al bunei stări de sănătate, mai ales în cazul femeilor, susțin autorii unui studiu.

Femeile matinale care respectă ritmul ceasului biologic sunt protejate de depresie, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista Journal of Psychiatric Research. 

O echipă formată din cercetători de la Universitatea din Colorado, de la Massachusetts Institute of Technology, de la Harvard și de la Universitatea din Viena a realizat acest studiu pentru a înțelege dacă bioritmul femeilor are o legătură cu riscul de depresie. 

Cercetătorii au analizat dosarele medicale a 32.470 de participante, care au fost interogate cu privire la bioritmul lor, dacă iau antidepresive ori au în istoric un diagnostic de depresie. După cei 4 ani de studiu, 2.581 de femei au dezvoltat o depresie. 

Rezultatele au scos la iveală că femeile matinale prezentau un risc de depresie cu 12% mai mic decât femeile cu bioritm nocturn, indiferent dacă ambele categorii cumulau 7-8 ore de somn, cât este recomandat.

Studiul sugerează că bioritmul este un factor important în apariția depresiei, independent de perioada de somn. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel