Data actualizării:
Data publicării:

Un nou tip de război cum nu s-a mai văzut. Excelența Sa Reuven Azar: Ce este diferit față de ce știam în materie de confruntări armate odată cu atacul din Israel

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Ambasadorul Reuven Azar
Ambasadorul Reuven Azar
Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, a fost întrebat la DC News și DefenseRomania dacă „Putem spune că a început un nou război, sâmbătă dimineață, în Orientul Mijlociu?”.

„Un nou tip de război. Israel a fost ținta multor atacuri. Am văzut proliferarea organizațiilor teroriste. Se tot schimbă atacurile teroriștilor. Noi nu doar că respingem aceste atacuri, ci le facem față. O societate democratică își apară civilii, asigurându-le un nivel de trai ridicat, comparativ cu organizațiile teroriste care sunt interesate doar de distrugeri, activități criminale, nu au niciun interes să crească nivelul de trai al oamenilor. Nu-i interesează nici de israelieni, nici de palestinieni”, a zis Excelența Sa Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, într-un interviu exclusiv acordat lui Bogdan Chirieac.

„Atacul a pornit sâmbătă dimineață, iar acum ne concentrăm eforturile pentru a-l contracara. Diplomația noastră vor lua toate măsurile necesare în cadrul ONU pentru a obține nivelul de susținere pe care îl merităm”, a mai spus Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România.

„Sunt sigur că majoritatea statelor arabe din regiune sunt împotriva acestui atac. În ultimii ani am reușit să dezvoltăm un nivel mare de cooperare între Israel și statele noastre vecine. Am ajuns la procese de pace cu Egiptul, Iordania, există Acordurile Abrahamice prin care ne-am normalizat relațiile cu patru state arabe și purtăm negocieri inclusiv cu Arabia Saudită în acest sens. Cred că acest atac al Hamas nu va distruge această pace. Dimpotrivă!”, a mai zis Excelența Sa Reuven Azar.

„Există în mod cert unele similarități ale războiului declanșat de Hamas împotriva Israelului și războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, dar nu suntem în situația de a face comparații. Israelul se axează pe capacitatea de a se auto-apăra și vom încerca să anihilăm amenințarea. E exact ceea ce vom face”, a mai zis Excelența Sa Reuven Azar.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel