Data publicării:

Un nou tip de jurnalism, predat la FJSC. Anunţ pentru toţi viitorii studenţi

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București va preda un nou tip de jurnalism, anunță prof. univ. Raluca Radu la DC NEWS.

Alegeri prezidentiale 2024

„Eu sunt directorul departamentului de jurnalism. Departamentul de jurnalism oferă majoritatea laboratoarelor practice din facultate pentru toți studenții: jurnalism, relații publice, publicitate. Avem laboratoare practice de radio, de televiziune, de multimedia, de DTP (desktop publishing, n.r).

Acestea sunt în curs de reorganizare și retehnologizare pentru că, din octombrie, noi vrem să lansăm o redacție a facultății, redacția FJSC. Universitatea din București ne susține în acest proiect și, în acest moment, suntem în curs de achiziție de aparatură nouă pentru laboratorul de televiziune și laboratorul foto. Deja avem computere Apple pentru a se lucra în facultate așa cum se lucrează în cele mai mari redacții. Sperăm ca retehnologizarea să vină treptat și să mergem în direcția în care merg toate redacțiile din lume, inclusiv să putem să facem jurnalism asistat de telefoanele mobile, una din cele mai avansate modalități de a face jurnalism”, a transmis prof. univ. Raluca Radu.

Ce înseamnă jurnalismul asistat de telefonul mobil?

„Cum ar putea fi jurnalismul asistat?”, a întrebat Val Vâlcu, care este la rândul său profesor la FJSC.

„Nu, este un tip de jurnalism făcut cu resursele la care avem toți acces. Multe telefoane mobile de acum filmează 4K, așa cum transmit cele mai bune televiziuni din România, adică cu o claritate foarte bună. Numai că trebuie să știi să folosești telefonul mobil în așa fel încât să poți produce un mesaj video la un standard bun inclusiv din punct de vedere jurnalistic”, a răspuns Raluca Radu.

„Intenția noastră este, cum vă spuneam, să facem o redacție. O parte din subiectele pe care le generează redacția să fie interviuri, cam cum este acest interviu, în care este dezbătut în adâncime unul dintre subiectele interesante pentru publicul redacției noastre – un public format din comunitățile locale din România, nu neapărat studenți. Aceste interviuri pot fi filmate în situații de studio cu ajutorul telefoanelor mobile și montate tot așa, cu un software pe o tabletă. Cam aceasta este direcția, există deja redacții care folosesc dezbateri filmate cu telefoanele mobile și cred eu, cred colegii mei, că o parte din conținutul video transmis de acum încolo va fi pe un suport generat de telefoanele mobile”, a conchis ea.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel