Un nou scandal la TikTok legat de moderarea conținutului ilegal cu minori. Moderatorii au denunțat compania
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Un nou scandal a izbucnit după ce angajații unei companii de moderare au denunțat practicile TikTok.

Noi controverse legate de compania TikTok au fost scoase la iveală de un raport al Forbes, potrivit The Verge. Este vorba despre modul în care echipa de moderare a platformei de socializare gestionează materialele explicite ce conțin minori.

Angajații platformei de moderare Teleperformance, una dintre companiile cu care TikTok lucrează pentru acest lucru, transmit că li s-a cerut să evalueze documente denumite „Material de vizionat zilnic” în legătură cu moderarea de pe platformă. În document exista conținut care încălca politicile rețelei de socializare, incluzând „sute de imagini” cu copii dezbrăcați sau hărțuiți.

Informatorii spun că sute de persoane angajate la TikTok sau Teleperformance puteau accesa imaginile, atât de la birou, cât și de acasă, deschizând astfel ușa unor potențiale scurgeri de imagini.

Teleperformance și TikTok neagă vehement acuzațiile

Teleperformance a negat pentru Forbes că angajații săi au văzut astfel de conținut, iar TikTok a transmis că materialele de instruire au „acces strict controlat și nu includ exemple vizuale”.

În timp ce moderatorii de conținut sunt forțați de obicei să se ocupe de imagini explicite postate pe platformele de socializare, aceste fotografii sunt ilegale și trebuie mânuite cu mare atenție. Companiile sunt obligate să transmită astfel de conținut la Centrul național pentru copiii exploatați sau dați dispăruți (NCMEC) din Statele Unite, apoi să le conserve pentru 90 de zile, însă în același timp să minimizeze numărul de oameni care le vizualizează.

Una dintre angajatele care au făcut denunțul a spus că a luat legătura cu FBI să întrebe dacă această practică înseamnă distribuirea ilegală a acestor imagini.

Provocarea de pe TikTok care îţi poate distruge dantura! Nu încerca acasă!

Cu toţii ne dorim zâmbetul perfect. Inclusiv utilizatorii TikTok, care au lansat un nou trend în mediul online, mult mai periculos decât pare la o primă vedere. Tinerele, în special, tinerele, se filmează în timp ce își pilesc dantura acasă. În videoclipuri, fetele folosesc o pilă obișnuită de unghii cu care își uniformizează denivelările și marginile inegale.

Pericolul din spatele acestei tehnici

Medicii stomatologi atrag atenţia şi dezaprobă total acest trend care implică pilirea dinților la domiciliu. O astfel de procedură se efectuează numai în cabinetul stomatologic! În caz contrar, pilirea la domiciliu poate declanșa sensibilitate dentară și poate deteriora smalțul. „Pilirea dinților acasă poate deteriora stratul protector al dintelui tău. Smalțul protejează dintele de carii, de pete și chiar de sensibilitatea dentară‟, a declarat dr. Veytsman, pentru „PopSugar‟. Mai mult decât atât, pilirea dinților este fi o acțiune ireversibilă, iar dacă nu este efectuată de către un profesionist, rezultatul s-ar putea să nu fie pe măsura așteptărilor: „Dacă îți pilești dinții și nu îți plac rezultatele, nu poți să faci nimic în mod natural pentru a inversa acest lucru‟, avertizează medicul.

VEZI VIDEO ȘI CITEȘTE RESTUL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel