Un nou scandal în Camera Deputaţilor. Ordonanța privind recalcularea pensiilor militarilor, votată fraudulos. Opoziţia va contesta decizia la Curtea Constituţională - VIDEO
Un nou scandal în Camera Deputaţilor. Ordonanța privind recalcularea pensiilor militarilor a fost adoptată marți de plenul Camerei într-un mod fraudulos, cel puțin cinci deputați ai PDL votând la două cartele. Oficial, legea de adoptare a ordonanței a obținut 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru trecerea unei legi organice. În realitate, Puterea a avut în sala de plen maximum 163 de parlamentari. Opoziţia a anunţat că va depune imediat o sesizare la Curtea Constituţională.
Trei dintre acești deputați au fost filmați în timp ce votau la două cartele. Și în condițiile în care numai aceștia ar fi votat în mod fraudulos, legea de aprobare a ordonanței ar fi obținut, în mod real, cu trei voturi mai puțin, insuficient ca să treacă de Camera Deputaților, scrie impactnews.
În final, ordonanţa a întrunit, pe lângă cele 168 de voturi pentru şi 116 voturi "împotrivă" şi 7 abţineri. Opoziţia a anunţat că va depune imediat o sesizare la Curtea Constituţională.
Proiectul de lege, dezbătut în procedură de urgenţă, face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.
Dezbaterea proiectului a durat aproximativ două ore şi jumătate, în condiţiile în care plenul a decis, la propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, prelungirea programului de lucru până la finalizarea dezbaterii pe articole, motivul invocat fiind acela că legea este una foarte importantă.
În cadrul dezbaterilor generale, reprezentanţii opoziţiei au criticat în termeni duri OUG nr. 1/2011, acuzând deputaţii din arcul guvernamental că, deşi au iniţiat, susţinut şi votat o serie de amendamente în Comisia de apărare, care ar fi corectat actul normativ, nu le-au mai susţinut şi în şedinţa Comisiei de muncă, al cărei raport favorabil nu mai include amendamentele respective.
Seria fraudării voturilor în Camera Deputaților continuă. Culmea, vorbim acum tot despre o lege care se referă la pensii, așa cum s-a întâmplat și la celebrul deja vot de anul trecut, când Roberta Anastase a declarat adoptată legea privind sistemul unitar de pensii când în sala de plen nu se aflau mai mult de 90 de parlamentari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News