Un nou scandal bubuie la Poșta Română. Cum s-ar fi încercat concedierea a 500 de angajați
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 14 sep 2021, 17:57
WhatsApp
Poșta Română se află, din nou, în plin scandal al concedierilor masive.

Noua conducere, în vârful căreia se află directorul Valentin Ștefan, ar urma să trimită în șomaj aproximativ de 500 de salariați din aparatul central și o sucursală. Printre persoanele afectate de această disponibilizare se numără categorii de personal funcțional administrativ și conducere, dar și personal operațional și auxiliar.

Este a doua tentativă de a trece forțat noua organigramă realizată de consilieri ai directorului general abia instalați la Poșta Română. Trebuie precizat totodată că în perioada 2020 – 2021, în aparatul central al companiei au fost angajate 160 de persoane, iar în urmă cu aproximativ două luni de zile directorul general afirma că nu va mai face disponibilizări.

„Programul de disponibilizări, în contextul politicii și obiectivelor de management, nu reprezintă un plan de acțiune pe termen mediu și scurt”, declara acesta.

Insistența și graba cu care se dorește impunerea acestei organigrame până la data de 25 septembrie, în contextul crizei politice actuale, pare a fi greu de înțeles.

G Ad:

Totuși, surse apropiate de companie spun că explicația ar fi legată tocmai de reglarea unor conturi politice până la data congresului Partidului Național Liberal. Cu toate acestea, trebuie precizat că sindicatul nu va semna restructurarea celor 500 de angajați. Totodată, conducerea Poștei Române și sindicatul nu au putut fi contactate pentru a-și exprima un punct de vedere pe marginea subiectului, scrie PSNews.

Citește și Poştei Române, "tichie de mărgăritar îi lipsea". Compania cu sedii rupte din anii '80 angajează designer pentru uniformele poştaşilor

Amintim că la începutul anului, Poșta Română anunța că va concedia 300 de angajați în contextul investiţiilor care vizau digitalizarea şi informatizarea fluxurilor administrative. Prin urmare, 16% din totalul posturilor din zona administrativă din toată ţară.

La vremea respectivă directorul general al Poştei Române, Hora Grigorescu, a explicat că este vorba despre concedierea unui procent de 21% din totalul angajaţilor din zona administrativă din Bucureşti şi 13% din totalul angajaţilor în zona administrativă de la oficiile judeţene din restul ţării.

CITEȘTE ȘI  Conflict de interese la Poșta Română. Valentin Ștefan, noul director, a aflat de la presă: O să ne asigurăm să nu se mai repete, cel puțin o să încercăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro