Data publicării:

Un nou „obiectiv turistic, ca la Săpânța“: Creație unică. Artistul reînvie carpetele în stil “Răpirea din Serai“ / galerie foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Mihaela Neagu
Sursă foto: Facebook Mihaela Neagu
Un nou „obiectiv turistic“, similar Cimitirului Vesel de la Săpânța, într-o localitate din România. Artista Mihaela Neagu a prezentat isprava unui localnic din Măgura.

Artista Mihaela Neagu a postat pe Facebook fotografii cu gardul unui localnic din Măgura și l-a comparat cu Cimitirul Vesel de la Săpânța.

„LUME, LUME!

AFARA-I VOPSIT GARDUL, ÎNĂUNTRU-I LEOPARDUL!

Vecinul de peste drum de Poșta din Măgura , după ce a strâns bani prin Italia, s-a întors și și-a făcut gard din plăci de beton ca suport pentru o creație unică.

Azi am cunoscut și artistul pictor care reînvie vechea tradiție a carpetelor de perete stil “Răpirea din Serai“.

Tocmai au creat un obiectiv turistic, ca Săpânța , pe garduri!“, a scris Mihaela Neagu pe Facebook.

Ministerul Educației deschide Baza Cireșarii către comunitatea locală

Pe 1 iunie 2022, de Ziua Internațională a Copilului, Ministerul Educației a redeschis vechiul Parc al Copilului - așa cum se numea la inaugurare, în anul 1947 - actuala Bază Cireșarii a Clubului copiilor din București (strada Herman Oberth nr. 2, Sector 1)    

"Invităm toți copiii, mici și mari, să participe în intervalul orar 10.00-14.00 la ,,Jocurile copilăriei" la Clubul Cireșarii. Programul va include momente artistice și sportive, dansuri, muzică, meciuri demonstrative și jocuri în aer liber.După o lungă perioadă de timp, Ministerul Educației a luat decizia ca începând cu data de 1 iunie 2022 Baza Cireșarii va fi redeschisă comunității locale. Până în anul 2021 baza era impracticabilă pentru multe activități, îndeosebi în spații deschise, vegetația dezvoltându-se necontrolat", transmite Ministerul Educației într-un comunicat.

Lucrări de refacere

"Baza Cireșarii s-a aflat într-o stare de degradare fizică avansată, nefiind efectuate lucrări de reabilitare, modernizare și întreținere a spațiului verde și facilităților specifice activităților sportive și recreative. Începând de anul trecut, Ministerul Educației s-a preocupat îndeaproape de starea în care se află Baza Cireșarii și a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, parteneriat în urma căruia au fost realizate pro bono o lungă serie de lucrări de întreținere și modernizare care au schimbat radical starea Bazei Cireșarii.

Dintre lucrările de refacere menționăm amenajarea terenului de fotbal cu gazon natural, inclusiv sistemul de drenaj și irigații, precum și realizarea de foraje necesare alimentării cu apă pentru irigații. Acum situația s-a schimbat radical și copiii pot beneficia de activități sportive și recreative pe un teren de sport cu gazon natural, un teren de  minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate.

Identitatea dobândită de Clubul Cireșarii va trebui păstrată și vor trebui susținute și dezvoltate activitățile în interesul copiilor, deschizând în același timp Baza Cireșarii pentru acțiuni recreative și sportive în interesul comunității locale. Îmbinarea celor două tipuri de activități se va face deschizând Baza Cireșarii pentru comunitatea locala în intervalul orar 8.00-20.00 sâmbăta și duminica și în intervalul orar 15.00 – 20.00 în zilele lucrătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel