Un nou nivel minim la prețul apartamentelor în România
Data publicării:
Autor: Braga Sebastian
WhatsApp

De la începutul crizei imobiliare şi până în prezent piață imobiliară a fost în continuă scădere. Este a doua lună consecutiv s-a înregistrat un nou nivel minim al preţurilor apartamentelor din România. Valoarea medie a Indicelui naţional imobiliare.ro pentru luna august este de 967 euro/mp util și este cu 0,8 % mai mică decât cea înregistrată în iulie

[caption id="attachment_230857" align="alignleft" width="310"] http://www.blitz-imobiliare.ro[/caption]

Față de aceeași perioadă a anului trecut, apartamentele la nivel naţional sunt mai ieftine cu 6,2%, iar această diferență tinde să se accentueze, așa că ne putem aștepta la prețuri și mai mici în perioada care urmează. Județele cele mai afectate sunt Brașov, Constanța și Ploiești, în timp ce în Capitală, Timişoara şi Cluj-Napoca preţurile nu au scăzut în luna august.

Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro, a vorbit despre acest fenomen și a spus "Asistăm, pentru a doua lună consecutiv, la atingerea unui nou prag minim al indicelui preţurilor apartamentelor calculat  la nivel naţional. Pe anumite categorii de apartamente, cum ar fi unităţile vechi cu trei camere din Braşov, înregistrăm scăderi de peste 4%, comparabile cu cele de la începutul crizei. În acelaşi timp, în Constanţa de exemplu, Indicele imobiliare.ro a înregistrat un nivel minim record atât pe segmentul nou, cât şi pe cel vechi"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel