Un nou motor de căutare se pregătește să rivalizeze cu Google. Creatorul ChatGPT va face un anunț în următoarele zile, potrivit unui raport
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Noua funcție, care se așteaptă să fie confirmată luni de OpenAI, susținută de Microsoft, va permite utilizatorilor să caute pe internet prin intermediul popularului chatbot. 

Detaliile privind modul în care va funcționa aceasta nu au fost dezvăluite, dar este probabil ca inteligența artificială să caute pe web pentru utilizatori și să genereze rezultate pe baza a ceea ce găsește. 

De exemplu, aceasta ar putea permite utilizatorilor să adreseze o întrebare lui ChatGPT și să primească răspunsuri mult mai detaliate care citează surse web precum Wikipedia sau bloguri. 

Dacă acest lucru este adevărat, ar putea reprezenta cea mai mare provocare de până acum pentru supremația motorului de căutare Google.

Potrivit unor persoane din interior citate de Bloomberg și The Information, aceasta ar putea fi cea mai mare modificare adusă până acum instrumentului ChatGPT.

În prezent, cu versiunea cu plată a ChatGPT, utilizatorii pot accesa informații în timp real - dar acest lucru se datorează doar unei integrări cu motorul de căutare Bing al Microsoft.

Este de așteptat ca, odată cu noua funcție, ChatGPT să fie capabil să obțină și să returneze rezultate de căutare actualizate independent de Bing - potențial pentru toți utilizatorii, nu doar pentru cei plătiți. 

ChatGPT este un model lingvistic de mari dimensiuni care permite utilizatorilor să introducă întrebări text și să primească răspunsuri pe aproape orice subiect posibil. 

Unul dintre cele mai mari nume din domeniul inteligenței artificiale

De la lansarea sa în noiembrie 2022, compania cu sediul în San Francisco a crescut rapid și a devenit unul dintre cele mai mari nume din domeniul inteligenței artificiale. 

Cu toate acestea, răspunsurile ChatGPT sunt în prezent limitate pentru majoritatea utilizatorilor de lipsa accesului la date live pe internet. 

ChatGPT poate trimite utilizatorii la rezultatele căutărilor online pentru anumite interogări - cum ar fi vremea actuală - dar acest serviciu este limitat pentru clienții cu abonament.

Serviciul "Browse with Bing", introdus în 2023, permite inteligenței artificiale să efectueze căutări prin rezultate live pe internet pentru a returna informații mai bine actualizate.

Nu este încă clar în ce fel noua funcție de căutare va fi diferită de această capacitate actuală și nici nu se știe dacă funcția de căutare va fi destinată doar utilizatorilor plătitori.  

Cu toate acestea, este de așteptat ca această actualizare să ofere IA puterea de a căuta pe web live și să îi permită să afișeze imagini în rezultatele sale.

Potrivit Bloomberg, această nouă versiune a produsului va oferi imagini relevante alături de rezultate text - cum ar fi diagrame care să însoțească instrucțiunile tehnice.

ChatGPT ar putea fi prima provocare serioasă la adresa Google pentru dominația în lumea căutărilor online

Deși în februarie au apărut sugestii că OpenAI dezvoltă funcții de căutare, aceasta este prima dată când apar detalii despre produs.

Pe rețelele de socializare, fanii de tehnologie au observat că OpenAI a creat un domeniu pentru search.chatgpt.com. 

În prezent, URL-ul afișează un mesaj „not found”, dar în weekend link-ul a dus pentru scurt timp utilizatorii pe site-ul oficial al ChatGPT.

Potrivit unor surse care au vorbit cu Reuters, OpenAI ar plănui să lanseze noua funcție de căutare luni.

Dacă este adevărat, acest lucru ar avea loc cu o zi înainte de evenimentul I/O al Google, unde se așteaptă ca Alphabet, compania mamă a Google, să dezvăluie noi funcții de inteligență artificială. 

Cu peste 100 de milioane de utilizatori săptămânali, ChatGPT ar putea fi prima provocare serioasă la adresa Google pentru dominația în lumea căutărilor online, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel