Un nou caz de Covid-19 la JO 2024. Înotătorul britanic Adam Peaty, pozitiv la o zi după ce a luat argintul olimpic la 100 m bras
Vicecampionul olimpic la bras 100 m, britanicul Adam Peaty a fost depistat pozitiv cu Covid-19.
Britanicul Adam Peaty, vicecampion olimpic la 100 m bras la JO Paris, a fost testat pozitiv la Covid-19 luni, a anunțat staff-ul naționalei olimpice, a doua zi după ce acesta a cucerit medalia de argint, scrie AFP, notează Agerpres.
Sportivul de 29 de ani ”speră să revină în competiție în probele de ștafetă”, a menționat echipa olimpică a Marii Britanii.
”Adam Peaty a început să se simtă rău duminică, înainte de finala de 100 m bras. În orele care au urmat finalei, simptomele lui s-au agravat și a fost testat pozitiv la Covid luni dimineață”, adaugă comunicatul.
Peaty, dublu campion olimpic la 100 m bras, urmărea un al treilea titlu la Paris, dar a fost învins de italianul Nicolo Martinenghi la finalul unei curse uluitoare.
”Ca și în cazul tuturor cazurilor de îmbolnăvire, situația este gestionată corespunzător, luându-se toate măsurile de precauție pentru ca restul delegației să nu fie afectată”, a indicat Team GB.
Înotătorul italian Nicolo Martinenghi a produs surpriza duminică seara în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cucerind medalia de aur în proba de 100 m bras, în finala căreia l-a învins pe marele favorit britanic Adam Peaty, care viza al treilea său titlu olimpic consecutiv, după cele cucerite în 2016 și 2021.
Astfel, Martinenghi s-a impus în 59 sec 93/100, devansându-i cu doar două sutimi de secundă pe Adam Peaty și pe americanul Nic Fink, campionul mondial en titre, care au intrat amândoi în posesia medaliilor de argint.
Italianul, medaliat cu bronz la Jocurile de la Tokyo în această probă, precum și la ștafetă, și-a trecut în palmares primul titlu olimpic, la 24 de ani.
Adam Peaty, campion olimpic la Tokyo și Rio de Janeiro, a fost neînvins în cursa sa favorită între 2014 și 2022.
Însă britanicul în vârstă de 29 de ani, oprit de o fractură la picior în 2022, a fost nevoit să ia apoi lungă pauză pentru a avea grijă de sănătatea sa mintală.
În absența lui Peaty, Martinenghi a intrat în posesia titlului de campion mondial în 2022, la Budapesta. Fair play, italianul a recunoscut atunci: ”Nu este același lucru fără Adam, știu asta. Însă sunt fericit să mă așez pe tronul pe care l-a părăsit”.
De această dată, însă, Martinenghi și-a oferit coroana olimpică chiar în prezența ”regelui” disciplinei.
Considerat unul dintre favoriți, chinezul Qin Haiyang, aflat în frunte la jumătatea cursei, a clacat în a doua jumătate de bazin, clasându-se în final pe locul 7.
Reamintim că și înotătorul român Vlad Stancu a explicat, luni, ratarea calificării în finala de la 800 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris prin faptul că în urmă cu 2-3 zile a fost depistat cu Covid și de atunci nu a mâncat nimic, ci doar a băut apă.
Citește și: David Popovici s-a calificat în finală la 200 m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris
Cinci jucătoare din lotul de polo pe apă al Australiei, depistate pozitiv cu Covid-19
Săptămâna trecută, cinci jucătoare din echipa de polo pe apă a Australiei au fost depistate pozitiv cu Covid-19.
”Echipa de polo pe apă a urmat corect protocoalele de boli respiratorii ale echipei olimpice australiene, ceea ce a permis diagnosticarea și tratamentul precoce.
Niciun alt sportiv din echipa australiană nu a fost diagnosticat cu Covid, iar echipele și oficialii vor continua să respecte măsurile de precauție, în conformitate cu protocoalele echipei”, precizează Comitetul Olimpic Australian (AOC) într-un comunicat, scrie Agerpres.
șeful de misiune al delegației de la antipozi, Anna Meares, a confirmat miercuri că virusul s-a extins la aproape jumătate dintre cele 13 componente ale echipei feminine, la o zi după ce două jucătoare au fost testate inițial pozitiv la Covid-19.
Australia, pretendentă la medalii, a câștigat sâmbătă, în fața reprezentantei Chinei, scor 7-5. Australia se află în grupa A, alături de Olanda, care se află pe primul loc, cu un meci în plus, Canada și Ungaria. Cea de-a doua grupă este formată, în ordine, de Spania, SUA, Franța, Italia și Grecia. Primele patru echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.
Ministrul Sănătății: Departe de ceea ce am văzut în 2020
”Desigur, Covid este aici. Am văzut un mic vârf (de cazuri), dar suntem departe de ceea ce am văzut în 2020, 2021 și 2022”, a spus Frederic Valletoux, ministrul francez al Sănătății.
El a adăugat că nu există nicio obligație de a purta mască deoarece numărul cazurilor este încă scăzut.
”Se iau unele măsuri de precauție, dar, deoarece nivelul la care se răspândește Covid este foarte scăzut, acestea depind de organizatori”, a subliniat Valletoux.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News