Data publicării:

Un nou cartier rezidențial de lângă Lacul Morii provoacă un scandal de proporții din stadiul de proiect. Caramitru: Începe circul. Acolo era o zonă distrusă

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Se pare că ar fi mare zarvă pentru construcția unor blocuri pe un teren viran murdar de lângă Lacul Morii. 

”Iar începe circul. Se discută despre construcția unui cartier rezidențial!! Huooo, să blocăm! Iar și iar același lucru. Pun harta - că iar va fi mare temă. Unde e? La Lacul morii unde am pus cerc în roșu. Huooo. Deci: - e la marginea orașului oricum, nu e în centru. Dacă nu construim nici la marginea orașului unde? - pe spațiul ăla viran e jeg - acolo a fost omorâtă recent o femeie de câini… - vrei parc? Faci în stânga unde e loc mult verde nu acolo că e mic terenul pentru un parc - acolo e cartier rezidențial și toate malurile sunt construite (mai puțin în stânga). Deci e LOGIC să faci acolo blocuri - dacă faci blocuri de lux - crește valoarea zonei - adaugi oameni cu bani care vor cheltui deci se vor deschide restaurante magazine etc. pentru toată lumea. Și prețul proprietăților din zona CREȘTE. Acolo până recent era o zona distrusă. Așa o crești, dar oamenii sunt nebuni. Toți care urlă NU stau acolo. E doar isterie anti-dezvoltare. Ăștia cu anti-dezvoltarea uniți-salvăm-blocăm trebuie vă zic eu, scoși din discursul social punct. Vrei să blochezi? Ok. Dar doar prin justiție și pui 1% din valoarea proiectului garanție pe care o pierzi dacă nu ai dreptate. Să vedem atunci cum merge treaba. Ghinon” scrie Andrei Caramitru, fost consultant politic, pe Facebook. 

 

Proiectul se află în dezbatere la Consiliul Local Sector 6. Ar urma să fie construit un cartier rezidențial cu 3000 de locuințe, cu blocuri de 14 etaje. Problema celor din zonă ar fi traficul. În zona respectivă sunt case și străduțe înguste. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, consideră că proiectul este inoportun, pentru că aglomerează Calea Giulești și pune presiune pe rețele edilitare subdimensionate, conform HotNews.

Proiectul are mai multe faze și se pare că urmează toți pașii legali, însă a apărut și o controversă. Se pare că o parte din terenul pe care s-ar ridica blocurile ar aparține stadionului Pasteur, fostul institut de cercetare, privatizat în 2000. Nu ar exista o Hotărâre de Guvern pentru desființarea bazei sportive, conform Legii Sportului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel