Un nou accident auto cu cetăţeni ucraineni. Un român a murit. Într-o maşină erau trei copii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Artyom Kulakov, de la Pexels
Fotografie creată de Artyom Kulakov, de la Pexels
Un accident în care au fost implicaţi cinci cetăţeni ucraineni, dintre care trei copii, a avut loc în Satu Mare. Un român a murit.

Potrivit datelor furnizate de Bianca Timiş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, 14 pompieri au intervenit, luni seara, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean, pentru descarcerarea unei persoane şi acordarea îngrijirilor medicale celor şase victime rezultate în urma producerii unui accident rutier pe DN 19, între localităţile Ciuperceni şi Livada.

Bianca Timiş a precizat că din cele două maşini implicate, una era din Ucraina, persoana încarcerată fiind găsită de pompieri inconştientă şi necooperantă. În cele din urmă, victima inconştientă, un bărbat de origine română, a fost declarată decedată.

"Celelalte cinci victime - două femei şi trei copii - sunt de cetăţenie ucraineană, au suferit leziuni minore şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare", a adăugat sursa citată, conform Agerpres.

La început de martie, accident cu refugiaţi în Bistriţa 

O maşină cu opt refugiaţi ucraineni, dintre care trei copii, a fost implicată într-un accident rutier în noaptea de 1 spre 2 martie pe o şosea din România. 

Accidentul s-a produs în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud. Beclean este străbătut de Drumul Naţional 17, principala cale de legătură dintre Moldova şi Transilvania.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că în accident a fost implicat un autoturism cu persoane de naţionalitate ucraineană, conştiente, stabile, la caz intervenind un echipaj al Ambulanţei şi un echipaj de prim-ajutor al SMURD.

La rândul său, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a informat că în accident au fost implicate opt persoane, cinci adulţi şi trei copii, la spital ajungând o singură persoană, o femeie, care prezenta un traumatism cranian minor.

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a precizat pentru AGERPRES că, din informaţiile pe care le deţine, în maşină se aflau trei copii, patru femei şi conducătorul auto, care ar fi adormit la volan, toţi fiind ucraineni.

În urma accidentului, refugiaţii au rămas pentru câteva ore la o pensiune din oraşul Beclean, după care au au plecat cu altă maşină mai departe, spre Germania, potrivit primarului, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel