Un nor verde deasupra Moscovei a provocat îngrijorare localnicilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nor verde
nor verde

Moscoviții au privit, joi, cu uimire și îngrijorare cum un nor verde, de joasă înălțime, pune stăpânire pe oraș. Norul verde, ce plutea ireal din cauza intensificării vântului, a dat prilej observatorilor să speculeze cât mai divers natura lui, de la un posibil accident industrial, până la o invazie a extratereștrilor.

Autoritățile ruse au dat asigurări că fenomenul care a fost vizibil astăzi este unul natural, norul buclucaș nefiind decât o acumulare de polen.

"Creşterea rapidă a temperaturii în regiunea Moscovei a declanşat înflorirea mai multor tipuri de pomi. De aceea, se poate observa această invazie de polen", a explicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Pentru a destinde îngrijorarea, Centrul meteorologic rus a comparat, pe site-ul instituției, evenimentul cu un film despre o invazie extraterestră, în glumă, bineînțeles.

Îngrijorați de ceea ce văd, multe persoane au comentat pe internet: "De ce toate maşinile sunt acoperite de ceva verde începând de dimineaţă? Este biologic sau chimic? Acum este un nor verde", scria un spectator al fenomenului.

Potrivit asigurărilor date de către Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, fenomenul îi poate afecta pe alergici și astmatici, pentru ceilalți fiind doar o neplăcere de sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel