Un muzician indonezian, condamnat la închisoare pentru remarci referitoare la noul coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Un tribunal din Bali a condamnat joi un muzician punk-rock la 14 luni de închisoare după ce a criticat Asociaţia Medicilor din Indonezia în legătură cu măsurile luate de aceasta împotriva pandemiei de COVID-19, a declarat avocatul său, potrivit DPA.

I Gede Ari Astina, bateristul trupei Superman is Dead, a fost acuzat de defăimare în luna august după ce a numit Asociaţia Medicilor din Indonezia şi spitalele "lachei ai OMS", cu referire la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De asemenea, el a criticat asociaţia şi spitalele pentru că au cerut celor care prezintă simptome asociate noului coronavirus să se testeze.

Astina, cunoscut după numele de scenă Jerinx, declarase anterior că boala cauzată de noul coronavirus este o schemă de afaceri inventată de OMS şi de fondatorul Microsoft, Bill Gates.

"Clientul meu este dezamăgit de verdict", a declarat avocatul lui Astina, Sugeng Teguh Santoso.

Indonezia a raportat joi 4.798 de cazuri noi de coronavirus, care ridică numărul total de infecţii la 483.518, cel mai mare din sud-estul Asiei.

Alte 97 de decese asociate noului coronavirus au fost înregistrate peste noapte, numărul total al victimelor ajungând la 15.600, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel