Un muncitor a murit după ce a căzut de pe un acoperiș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un muncitor a murit după ce acăzut de pe un acoperiș / Foto: Pixabay
Un muncitor a murit după ce acăzut de pe un acoperiș / Foto: Pixabay
Un muncitor din Tecuci a murit după ce a căzut de pe un acoperiș.

Incident de muncă în municipiul Tecuci. Un bărbat a murit după ce a căzut de pe structura metalică a unui acoperiș aflat în lucru. Ceilalți muncitori au sunat imediat la 112. Medicii au ajuns la fața locului  și l-au găsit pe bărbat inconștient și în stop cardio-respirator. Bărbatul de 49 de ani din Municipiul Focșani lucra la acoperișul unei noi fabrici din cartierul Nicolae Bălcescu, scrie Realitatea.net.

Inspectorii ITM au fost sesizați cu privire la incident și au deschis o anchetă pentru a stabili dacă au fost respectate normele legale privind protecția muncii. Conform anchetei, în urma autopsiei realizate de SCML Galați, moartea bărbatului a survenit din cauza insuficienței respiratorii, generată de impactul puternic cu solul. Aceeași anchetă arată că bărbatul consumase alcool în timpul programului, valoarea indicată în urma prelevării mostrelor biologice fiind de 0.56% etanol. Cercetările în acest caz continuă, anunță reprezentanții ITM.

Un bărbat din Galaţi şi-a anunţat familia că pleacă "în munţi" după ce a văzut moartea unui coleg

Un bărbat din Tecuci, judeţul Galaţi, şi-a anunţat familia că pleacă "în munţi" după ce a fost martor la moartea unui coleg de muncă. Bărbatul a fost dat dispărut la începutul lunii august, imediat după ce fiul a primit un sms prin care era rugat să meargă la Ploieşti să ia maşina dintr-o parcare din cartierul Nord. În mesaj, bărbatul făcea referire la faptul că intenţionează să plece undeva la munte, dar fără să precizeze exact traseul sau măcar zona. Telefonul bărbatului a fost găsit în maşină. Gestul său este precedat de o tragedie la care a fost martor.

Omul este angajat al unei companii de furnizare a energiei electrice. În timp ce se afla la o intervenţie în localitatea Ţigăneşti, colegul său a fost victima unui accident mortal de muncă. Bărbatul a murit electrocutat pe un stâlp în timpul intervenţiei. Moartea acestuia l-a afectat atât de mult pe bărbat, încât acesta a decis să plece de acasă. Gălăţeanul fusese audiat de poliţie şi de inspectorii ITM imediat după producerea accidentului de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel