Un moștenitor al casei de modă Hermès a decis să adopte un fost angajat. Ce avere va primi grădinarul
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Wiki Commons
foto: Wiki Commons
Fostul grădinar al casei de modă Hermes a fost adoptat de unul dintre moștenitorii afacerii de miliarde de euro.

Unul dintre urmașii familiei fondatoare a casei de modă Hermès exprimă intenția de a adopta fostul grădinar. Motivația din spatele acestei decizii constă în dorința grădinarului de a împărtăși cu el o parte din imensa sa avere, evaluată la miliarde de euro, scrie Antena 3 CNN.

Celebra casă franceză de marochinărie vrea să își adopte, literalmente, servitorul pentru a-i lăsa moștenire o parte din averea sa în valoare de câteva miliarde de franci elvețieni, potrivit publicației Tribune de Genève, citată de Le Figaro.

Nicolas Puech este „cel mai mare acționar individual al Hermès”, cu o participație de aproximativ 5%, explică publicația elvețiană.

Fără familie și fără urmași, otogenarul a hotărât să împartă o parte din averea sa cu un "fost grădinar și servitor" în vârstă de 51 de ani, originar dintr-o familie modestă din Maroc, conform informațiilor furnizate de Tribune de Genève.

Conform raportului anual al revistei Bilan, care compilează o listă a celor mai bogate 300 de persoane din Elveția, averea acestuia este estimată între 9 și 10 miliarde de franci elvețieni (aproximativ 9,4 și 10,4 miliarde de euro), sumă acumulată din acțiunile pe care le deține în cadrul companiei de marochinărie cunoscută pentru celebrele sale genți.

În 2011, Nicolas Puech a semnat un pact succesoral, pact care, de regulă, are o putere juridică mai mare decât a unui testament, în favoarea unei fundații cu sediul la Geneva, Isocrate care finanțează proiecte de combatere a dezinformării prin intermediul ONG-urilor care susțin jurnalismul. Ulterior, într-o „notă scrisă de mână” din februarie 2023, miliardarul a recurs la o „răsturnare de situație”, explicând că „intenționa să facă alte dispoziții testamentare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel