Un mod inedit de a găti creveți. Rețetă cu sos cremos de unt și usturoi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un mod inedit de a găti creveți. Rețetă cu sos cremos de unt și usturoi  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un mod inedit de a găti creveți. Rețetă cu sos cremos de unt și usturoi / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cum puteți prepara cei mai buni creveți, rețetă ce se face în doar 15 minute! Este o cină perfectă, foarte simplă și rapidă, iar creveții fragezi și sosul cremos o fac să se diferențieze de absolut orice altă rețetă.

Creveții sunt sănătoși, gustoși și sunt alegerea perfectă dacă vă doriți o cină deosebită. În ciuda acestui lucru, creveții nu sunt incluși prea des în meniul zilnic, de vină fiind concepția greșită că aceștia se gătesc greu. Dar adevărul este cu totul altul. Dacă urmați câteva reguli de bază când gătiți creveți, rețeta va fi mult mai simplă.

Cum să prepari cei mai buni creveți, rețetă rapidă

Creveții se gătesc foarte ușor și rapid, iar combinația de creveți și usturoi este una clasică, pe care toată lumea o iubește! Simplu, rapid, delicios și sănătos! Creveții sunt foarte nutritivi. Au destul de puține calorii și sunt o sursă importantă de proteine și grăsimi benefice, pe lângă o varietate de vitamine și minerale.

Pentru a putea prepara acești creveți, avem nevoie de 225 g creveți, 10 g unt, 6 căței usturoi, sare de mare (după gust), piper, 50 ml suc de portocale, pătrunjel proaspăt, busuioc proaspăt.

Mod de preparare: Când se adaugă sucul de portocale

Într-o tigaie încăpătoare, încingem untul și uleiul, până untul este topit. Punem 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri, îi călim câteva secunde. Avem grijă să nu prăjim prea tare usturoiul, acesta riscând să devină amar dacă este prea rumenit.

Adăugăm creveții, rețeta spunând să condimentăm imediat cu sare și piper, amestecăm bine, lăsăm pe foc, cu flacără mare, timp de 2 minute. Dacă folosiți creveți congelați, trebuie să îi decongelați și să îi scurgeți bine înainte de a-i adăuga în tigaie, asta pentru cazul în care doriți un preparat cu mai puțin sos, sau îi puteți pune în tigaie direct congelați, pentru un preparat cu mai mult sos.

Spre final, punem sucul de portocale și lăsăm pe foc alte 2-3 minute sau până creveții sunt aproape gata. Adăugăm verdețurile tocate mărunt și 3 căței de usturoi trecuți prin presă și mai lăsăm pe foc 1 minut, la foc mare.un

Creveții cu usturoi se servesc fierbinți, imediat ce am luat tigaia de pe foc. Îi puteți servi alături de paste, pe care le fierbeți separat și le adăugați peste creveți la final, o dată cu verdețurile și amestecați foarte bine. Sau îi puteți servi alături de pâine prăjită, perfectă pentru a fi înmuiată în sosul de unt, usturoi și suc de portocale.

Avantajul folosirii creveților prefierți

Ca să puteți face creveții mai rapid, folosiți creveți prefierți. Dacă sunt congelați, dezghețați-i peste noapte în frigider sau lăsați-i în chiuvetă sub un jet de apă călduță pentru o dezghețare rapidă.

Este recomandat ca în cazul în care nu folosiți toți creveții proaspeți pe care i-ați cumpărat, îi puteți pune la congelator fără probleme, pentru a-i folosi la alte feluri de mâncare.

Creveții sunt delicioși, indiferent de felul în care alegem să îi preparăm. Cel mai adesea creveții se prepară simplu, pe grătar sau pe tigaie, sosul fiind cel care le dă savoare. Acest fel de mâncare este potrivit pentru orice ocazie și se va dovedi o alegere inspirată atunci când vă veți dori să mâncați ceva special sau când aveți musafiri și vreți să-i surprindeți cu un preparat deosebit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul nemaipomenit, care îi va încânta pe toți cei care vă vor gusta preparatul.

Dar ce vin se bea la creveți? Indiferent de modul în care gătim creveți, rețeta ar fi una deosebită dacă am reuși să o însoțim de un vin care să se potrivească perfect cu preparatul, preferabil unul alb sau rose. Dacă reușim această asociere, atunci vom avea parte de o masă minunată, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel