Un minor din Mureș a ucis un om după ce a abandonat școala pentru că „banii sunt mai importanți”
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Un tânăr de 17 ani și jumătate a primit sentința finală de la Curtea de Apel Târgu Mureș pentru tâlhărie urmată de moartea victimei. Individul a comis crima după ce a abandonat școala. 

Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât ca un tânăr de 17 ani şi jumătate, trimis în judecată pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, să petreacă trei ani şi patru luni de internare într-un centru de detenţie.

În seara de 18 ianuarie 2020, minorul a intrat în casă peste un bărbat de 84 de ani, l-a tâlhărit și i-a furat 730 de lei. Vârstnicul a decedat ulterior. Pare-se că, în seara faptei, minorul, rămas fără bani, a plecat de la „păcănele” și s-a dus să-l jefuiască pe bărbat. Observase la un magazin că „are mulți bani la el”.

Raportul evaluării Serviciului de Probațiune a arătat că tânărul a fost părăsit de mamă și a ajuns într-un centrul de plasament. A abandonat școala după clasa a VIII-a pentru că „banii sunt mai importanţi decât educaţia” și a fost angajat la o brutărie, la împachetarea produselor, potrivit Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel