Un MILIARD de telefoane, inutile din 11 ianuarie 2021. De ce nu le vei mai putea folosi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Un miliard de telefoane vor deveni inutile din 2021. Iată de ce.

Persoanele care dețin telefoane cu Android care funcționează cu o versiune mai veche de cea 7.1.1 ar putea să nu mai acceseze anumite site-uri. Este vorba despre site-urile web care sunt accesate prin conexiuni securizate, cele mai multe dintre ele, potrivit experților.

Astfel, potrivit Mirror, mai bine de un miliard de smartphone-uri din lume nu vor mai putea fi folosite pentru a accesa cele mai multe site-uri web. Care este motivul? Ei bine, se pare că începând din 11 ianuarie 2021, Let’s Encrypt, serviciul care furnizează certificate de securitate gratuite pentru site-urile web, va renunța la parteneriatul cu IdenTrust, care-i furniza chei pentru certificatele de securitate DST Root X3.

Există şi o soluţie

Astfel, telefoanele care folosesc sistem de operare Android mai vechi de 7.1.1 nu vor mai putea accesa site-uri care folosesc certificate DST Root X3, care sunt utilizate de cele mai multe portaluri web.

În ciuda faptului că utilizatorii de Android nu au la dispoziție o soluție pentru rezolvarea acestei probleme, experții susțin că o variantă ar putea fi folosirea browserului Firefox, acesta fiind singurul care se bazează pe o sursă proprie de certificate de securitate, alternativă la cea inclusă cu sistemul Android.

Potrivit datelor furnizate de compania Let’s Encrypt, aproximativ 34% dintre dispozitivele Android rulează o versiune mai veche decât 7.1.1, scrie digi-world.tv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel