Ciclu de 4 zile pentru îngrijirea tenului cu probleme. Secretul frumuseții, de la un medic dermatolog din America
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Doctor Whitney Bowe, medic dermatolog din America, renumită pe reţelele de socializare, propune un Ciclu de Îngrijire al tenului de 4 zile.

Iată cum arată Ciclul de îngrijire a tenului cu probleme propus de medicul dermatolog: prima seară este destinată exfolierii, în a doua seară retinolului, iar în următoarele două seri tenul necesită recuperare. După care repetăm acest lucru.

Ne dorim să optimizăm sănătatea pielii noastre, iar exfolierea este o parte cheie a rutinei noastre de îngrijire a pielii.

De fapt, pare să fie atât de iubit încât majoritatea oamenilor exfoliază mult mai mult decât trebuie, ceea ce compromite bariera sănătoasă a pielii.

Nu vă temeţi de exfolierea chimică acasă

Dacă este efectuată corect, exfolierea poate să ajute la hiperpigmentare și chiar la uniformizarea tonului pielii. Exfolierea se face seara, după curăţarea tenului, înainte de a aplica alte creme.

Acest lucru va ajuta ingredientele din celelalte produse să pătrundă în piele mai bine. Majoritatea persoanelor ar trebui să-ţi exfolieze tenul de două ori pe săptămână.

Dacă vei face acest lucru mai des, poţi distruge bariera de protecţie a tenului şi va crea senzaţia de piele uscată, care ustură/arde.

Exfolierea prin scrub poate accentua acneea şi poate intensifica hiperpigmentarea.

Medicul ne sfătuieşte să folosim acizi precum AHA sau BHA pentru a face această procedură în siguranţă acasă. Aceşti acizi asigură o exfoliere mai blândă a tenului şi nu îl inflamează.

Dacă tenul este uscat este recomandat să folosim acid glicolic, acid lactic sau acid mandelic.

A doua zi după exfoliere, este indicat să folosim creme cu protecţie solară.

Dacă ai pielea grasă sau porii dilataţi, poţi folosi acid salicilic. Acesta are efectul de a strânge porii şi reglează producţia de sebum.

Retinolul tratează ridurile şi îmbunătăţeşte aspectul pielii

Retinolul este o formă de vitamina A care se regăsește, în mod firesc, în pielea noastră. Acesta este una dintre cele mai eficiente substanțe care tratează ridurile și îmbunătățesc aspectul pielii, redă elasticitatea și prospețimea pielii. Retinolul are o concentrație mult mai scăzută de acid retinoic, de aceea, se află în componenţa unor creme și serumuri care nu necesită recomandarea medicului pentru a fi folosite.

Retinolul se foloseşte doar seara, o dată la 4 zile şi poate fi aplicat atât pe faţă cât şi pe gât şi mâini.

Doctor Bowe ne avertizează să nu utilizăm în aceeaşi zi peeling-ul şi retinolul.

Retinolul se aplică după ce curăţăm bine tenul. După retinol, dacă simţi ca pielea pişcă, medicul ne sfătuieşte să aplicăm o crema hidratantă. 

Două nopţi de recuperare la "rece"

Nopțile de recuperare sunt cheia pentru a permite barierei pielii să se repare complet. Dacă continui să folosești substanțe active iritante în fiecare noapte, ajungi cu o inflamație cronică de grad scăzut care poate accelera semnele de îmbătrânire și poate duce la erupții.

De ce ai nevoie pentru recuperarea la rece: produse de curățare blânde, umectanți puternici precum acidul hialuronic și glicerina, urmate de o cremă delicată.

Doctor Whitney Bowe ne garantează că tenul ne va mulţumi pentru acest Ciclu de îngrijire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel