Un medic, acuzat de malpraxis, repus în funcție de instanță
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ciocan tribunal
ciocan tribunal

Medicul chirurg Mircea Tuşciuc de la Spitalul Judeţean din Slatina, care a operat un copil de nouă ani adus la spital cu o fractură de braţ şi care a murit la patru zile de la internare, a obţinut în instanţă desfiinţarea deciziei prin care i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Magistraţii Tribunalului Olt au admis, marţi după-amiază, acţiunea depusă de medicul Mircea Tuşciuc prin care a cerut anularea deciziei conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina de a-i desface contractul de muncă.

Judecătorii au dispus ca medicul chirurg să fie "reintegrat" în funcţie, decizia magistraţilor Tribunalului Olt nefiind însă definitivă, informează Mediafax

Medicul chirurg Mircea Tuşciuc, alături de medicul ortoped Paul Iancu, a fost implicat în cazul copilului de nouă ani care a murit, la sfârşitul lunii mai 2010, la patru zile după ce fusese adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

Copilul, Cristian Marian Grigore, a fost dus de părinţi, în 23 mai, la Spitalul Judeţean din Slatina, având o fractură la antebraţul stâng. Trei zile mai târziu, copilul a fost externat, după ce medicii de la secţia de ortopedie i-au pus o atelă gipsată. La câteva ore de la externare, băiatul a fost adus din nou la spital, în stare gravă. A fost operat, iar în 27 mai a suferit o nouă intervenţie chirurgicală prin care i s-a amputat braţul. Copilul a fost transferat apoi la secţia de terapie intensivă şi a fost chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti, însă băiatul a murit în timpul transportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel