Cum a reușit un medic, "cu riscul de a-și scurta viața", să scape de cancerul cerebral
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Află în articol cum a reușit un medic să scape de cancerul cerebral, după ce fusese diagnosticat cu această boală.

Un medic australian și-a aplicat propriile cercetări de pionierat în domeniul melanomului la cancerul cerebral incurabil cu care a fost diagnosticat în urmă cu aproape un an, reușind să oprească boala.

Profesorul Richard Scolyer, de la Universitatea din Sydney, a declarat că "nu ar putea fi mai fericit" după ce rezultatele unui RMN recent au arătat că nu există încă niciun semn de recidivă a glioblastomului său.

Postând actualizarea pe X, profesorul Scolyer, care, alături de Georgina Long, profesoară la Universitatea din Sydney, a fost numit Australianul Anului, a declarat: "Nu aș putea fi mai fericit!!!!! Mulțumesc echipei fabuloase care are grijă de mine atât de bine, în special soția mea Katie & familia mea minunată!"

Prof. Scolyer, al cărui tratament împotriva melanomului, care a schimbat vieți, este creditat ca fiind cel care a salvat mii de oameni, a fost descoperit că avea o tumoare în iunie anul trecut, după ce a suferit o criză în Polonia.

El a devenit primul pacient cu cancer cerebral din lume care a beneficiat de imunoterapie combinată înainte de operație, deoarece a folosit pe el însuși fundamentul muncii sale care i-a schimbat viața în cazul melanomului.

"Prin inițierea unui tratament experimental cu riscul de a-și scurta viața, el a făcut progrese în înțelegerea cancerului cerebral și aduce beneficii viitorilor pacienți"

Prof. Scolyer speră acum că tumora nu va reveni, deoarece, potrivit medicului, timpul mediu până la recidivă pentru tumora cerebrală de gradul patru pe care a avut-o este de șase luni.

"Prin inițierea unui tratament experimental cu riscul de a-și scurta viața, el a făcut progrese în înțelegerea cancerului cerebral și aduce beneficii viitorilor pacienți", a declarat Universitatea din Sydney, care a anunțat premiul "Australienii anului" pentru profesorii Scolyer și Long.

Profesorii, care sunt, de asemenea, co-directorii medicali ai Melanoma Institute Australia, au făcut din această boală una vindecabilă datorită abordării lor pe imunoterapie, care activează propriul sistem imunitar al pacientului.

Vorbind cu Kay Burley de la Sky News în februarie, profesorul Scolyer a declarat că "riscul de reacții adverse majore la aceste tipuri de medicamente este destul de ridicat, dar până acum am avut o viață liniștită, așa că nu aș putea fi mai fericit și sper să rămână așa pentru o perioadă mai lungă de timp".

Profesorul Long a adăugat: "Am demonstrat că... se poate activa sistemul imunitar și că se poate face foarte bine, iar acesta este acum un prim pas fundamental pentru a schimba domeniul și modul în care sunt explorate medicamentele în cancerul cerebral", conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel