Un mare jurnalist român a murit. A comentat celebra finală a Cupei Campionilor Europeni Steaua – FC Barcelona
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Unul din marii comentatori sportivi ai României a murit.

Citește și - Doliu în fotbalul românesc. A murit marele fotbalist și arbitru Șerban Necșulescu

Unul din marii comentatori sportivi ai României a murit, luni. Este vorba despre Dan Voicilă. Anunțul decesului său a fost făcut de Radio România Actualități.

”Acesta a fost Dan Voicilă: Un om deosebit, un adevărat profesionist al radioului”

”Un om deosebit, un adevărat profesionist al radioului. O voce caldă și totodată impunătoare, un om care își găsea întotdeauna timp să stea de vorbă cu tine. Cu tolba plină de povești cu tâlc, cu sfaturi utile și de multe ori cu câte o glumă care îți mergea la suflet.

Acesta a fost Dan Voicilă, seniorul transmisiunilor sportive, colegul nostru de redacție, care s-a alăturat bunilor săi prieteni, alături de care povestea în birourile Redacției Sport de la etajul 4, Paul Grigoriu, Florian ”Moțu” Pittiș, Ion Ghițulescu sau Octavian Vintilă”, spun colegii lui de la Radio România Actualități.

”Dan Voicilă (născut în 7 aprilie 1939, la București – decedat în 1 septembrie 2024, la Ploiești), a fost un celebru comentator radio de sport. Absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității București și al Facultății de Ziaristică, București (1967) s-a angajat la Radio, în calitate de crainic-reporter (în 1968), ulterior devenind publicist-comentator”, scrie sursa citată.

Un nume de legendă în domeniu. Printre altele, a comentat finala Cupei Campionilor Europeni dintre Steaua și FC Barcelona

Dan Voicilă s-a numărat printre cei mai importanți jurnaliști de sport ai transmisiilor radio, un nume de legendă în domeniu. Printre altele, a transmis în direct de la Jocurile Olimpice de la Barcelona și Sydney, de la turneele finale ale Campionatului Mondial de fotbal SUA, anul 1994, de la Campionatul Europan din Anglia, anul 1996. Totodată, Dan Voicilă a comentat pentru Radio celebra finală a Cupei Campionilor Europeni din anul 1986, Steaua București – FC Barcelona, notează sursa citată.

Mesaje de condoleanțe. Ce au transmis Mihai Stoica și Dan Culicovschi

”Dragă Mémé (mereu cu accente), până la urmă contează doar minutul și scorul…După nea Dan vor rămâne însă multe altele, nopți întregi de sfaturi, povești și glume de o subtilitate nemaiîntâlnită…Rămas bun, Dan Voicilă, Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris Mihai Stoica,  managerul general al celor de la FCSB, pe contul său de Facebook.

”Omul căruia îi datorez cariera mea radiofonică”

”OMUL CĂRUIA ÎI DATOREZ CARIERA MEA RADIOFONICĂ, DAN VOICILĂ, a plecat azi dintre noi! Într–o lume în care, cu siguranță, își va face o mulțime de prieteni datorită OMENIEI, BUNĂTĂȚII, GENEROZITĂȚII ȘI NOBLEȚII SALE SUFLETEȘTI ! Însușiri care m–au făcut să–l iubesc la fel de mult ca pe părinții mei! El considerându–se PRIETENUL MEU MAI ÎN VÂRSTĂ si spunându–mi nu o dată că se mândrește că e MENTORUL MEU !

Mi–a fost mereu aproape, m–a apărat când, uneori, primeam de la alții tot felul de reproșuri, m–a ajutat să mă perfecționez, m–a învățat ce înseamnă ECHILIBRUL, OBIECTIVITATEA și ACURATEȚEA, mi–a dovedit de nenumărate ori că este UN GENTLEMAN! A cultivat cu pasiune și competență LIMBA ROMÂNĂ”, a fost mesajul scris de Dan Culicovschi, jurnalist sportiv, pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel