Un magazin online care afişase o reducere de 90% la un produs şi-a reclamat clienţii la poliţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Black friday
Black friday
Un magazin online de electrocasnice din municipiul Bistriţa, care avea pe site afişată o reducere de 90% la un produs, cu ocazia Black Friday, şi-a reclamat ulterior clienţii care au plasat comenzi la poliţie, susţinând că a fost victima unei infracţiuni cibernetice. 

Cazul a fost prezentat, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de către comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Bistriţa-Năsăud, Adrian Bota, care spune că o parte dintre clienţii care au făcut comenzi pentru acel produs a depus reclamaţii pentru faptul că nu a fost livrată plita încorporabilă care pe site a apărut la preţul de 120 lei, redus de la 1.200 lei. 

Produsul respectiv a fost comandat, în data de 16 noiembrie, într-un interval de două ore şi jumătate, de 143 de persoane, care au cerut nu mai puţin de 347 de bucăţi, existând chiar o persoană care a comandat 40 de plite. 

"Este vorba despre un operator economic care efectuează vânzări online de produse electrocasnice şi, într-un interval de două ore şi jumătate, au fost făcute 143 de comenzi pentru 347 de produse. Este vorba de un singur produs, preţul de la 1.200 lei a fost redus la 120 lei. Nu se ştie cine a lucrat, un fost angajat, o altă firmă... Este vorba despre o plită încorporabilă. A fost o persoană care a comandat şi 40 de bucăţi. Este deschis dosar de cercetare penală între operatorul economic şi cei care au făcut comenzi, deci nu mai intră în competenţa noastră. Site-ul a fost blocat, nu s-au onorat comenzile", a explicat Adrian Bota. 

Firma a înregistrat o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud 


Firma care deţine site-ul a înregistrat o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud împotriva tuturor celor 143 de clienţi, invocând faptul că cineva a pătruns în sistemul informatic al site-ului, modificând preţul de vânzare de la 1.200 lei / bucată la 120 lei / bucată. Unii clienţi au plătit produsul respectiv cu cardul, dar reprezentantul CJPC spune că banii le-au fost restituiţi. 

CJPC a înregistrat 14 reclamaţii din partea unora dintre cei care au comandat produsul cu reducerea afişată de 90%, însă acestea nu pot fi soluţionate având în vedere că există o anchetă penală în curs. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, comisarii de la Protecţia Consumatorului au mai găsit nereguli, de Black Friday, la şapte operatori economici, cărora li s-a pus în vedere să renunţe la practicile comerciale incorecte sau înşelătoare. 

Vezi şi: Procesul în care fraţii Gărdean erau judecaţi pentru dare de mită Elenei Udrea a încetat

Ion Iliescu, interviu. Codrin Ştefănescu, prima reacţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel