Un Klimt furat de nazişti a fost vândut cu 40,4 milioane de dolari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gustav-Klimt-1915-painting-Litzlberg-am-Attersee-Photo-AP
Gustav-Klimt-1915-painting-Litzlberg-am-Attersee-Photo-AP

Un tablou semnat de Gustave Klimt furat de nazişti a fost restituit unui nepot al proprietarei şi vândut cu 40, 4 milioane de dolari (30 de milioane de euro) în cadrul licitaţiilor de toamnă Sotheby's la New York, relatează BBC News.

Autor: Alexandra Dumitru

Pânza simbolistului austriac realizată în 1915 ce ilustrează un peisaj din vestul Austriei a depăşit cu mult preţul estimat de 25 de milioane de dolari. Tabloul ”Litziberg am Attersee” a aparţinut iniţial magnatului Viktor Zuckerkandl iar în 1927 la moartea lui a fost moştenit de sora acestuia Amalia Redlich, care a murit ulterior în deportare. În primăvara acestui an, Muzeul de Artă Modernă din Salzburg a restituit opera succesorului ultimei proprietare.

După ce tabloul lui Gustav Klimt a fost vândut peste preţul estimat, un altul de data aceasta aparţinând lui Picasso, celebrul "L'Aubade" s-a vândut cu 23,04 milioane de dolari, licitaţia începând de la 18 milioane de dolari. Din cele 70 de piese scoase la licitaţie, doar 57 şi-au găsit cumpărători, lucrări semnate de Auguste Renoir, Camille Pissarro sau André Derain au rămas nevândute. Simon Shaw, specialist în artă modernă la Sotheby's a explicat “ Nu este momentul să ne asumăm riscuri pe o piaţă atât de volatilă”, citat de ziarul Le Monde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel