Un jurnalist de la "The Wall Street Journal", reţinut în Rusia sub acuzaţia de spionaj. Zaharova: Nu este primul occidental "prins de mână"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un jurnalist de la "The Wall Street Journal", reţinut în Rusia sub acuzaţia de spionaj. Zaharova: Nu este primul occidental "prins de mână" / Foto: Pixabay
Un jurnalist de la "The Wall Street Journal", reţinut în Rusia sub acuzaţia de spionaj. Zaharova: Nu este primul occidental "prins de mână" / Foto: Pixabay
Un jurnalist de la "The Wall Street Journal" a fost reţinut în Rusia sub acuzaţia de spionaj.

Jurnalistul Wall Street Journal, americanul Evan Gershkovich, a fost reținut la Ekaterinburg sub suspiciunea de spionaj, a informat joi Centrul de Relații Publice FSB, scrie Interfax.

"Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a oprit activitățile ilegale ale cetățeanului american Gershkovich Evan, născut în 1991, corespondent al biroului de la Moscova al ziarului american The Wall Street Journal, acreditat la Ministerul rus de Externe, care este suspectat de spionaj în interesul guvernului american", se arată într-un comunicat.

Potrivit FSB, Gershkovich, "acționând la instrucțiuni din partea americană, a colectat informații care constituie un secret de stat despre activitățile uneia dintre întreprinderile complexului militar-industrial rusesc".

Jurnalistul riscă până la 20 de ani de închisoare



"În timp ce încerca să obțină informații secrete, un american a fost reținut la Ekaterinburg", a precizat serviciul de informații al Rusiei.

Departamentul de Investigații al FSB al Rusiei a inițiat un dosar penal împotriva cetățeanului american în temeiul art. 276 din Codul penal al Federației Ruse (spionaj). Jurnalistul riscă până la 20 de ani de închisoare.

Reținerea lui Gershkovich a fost comentată de reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe Telegram.

"Ceea ce făcea la Ekaterinburg un angajat al ediției americane a The Wall Street Journal nu are nimic de-a face cu jurnalismul. Din păcate, nu este prima dată când statutul de "corespondent străin", o viză jurnalistică și acreditarea sunt folosite de către străinii din ţara noastră pentru a acoperi activităţile, nu este primul bine-cunoscut occidental "prins de mână" ", a scris ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel