Data actualizării:
Data publicării:

Un judecător CCR nu ar fi de acord cu interzicerea lui Șoșoacă: Nu-și asumă motivarea - Surse

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii CCR urmează să justifice votul față de candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. 

Se pare că un judecător al Curții Constituționale a României nu-și asumă motivarea în cazul interzicerii candidaturii Dianei Șoșoacă la președinția României. Neînțelegerile din CCR amână ședința, la ora 16:00 urmând să fie motivată hotărârea în cazul Șoșoacă, conform unor surse citate de Antena 3 CNN. 

Judecătoarea care ar face opinie separată ar fi fosta parlamentară PNL Laura Iuliana Scîntei, această refuzând să semneze motivarea CCR. De altfel, aceasta a votat împotriva contestației, alături de Mihaela Ciochină. Alte două judecătoare ar fi fost în concediu legal. Cinci judecători CCR au fost cei care au luat decizia de a o scoate din cursa prezidențială pe Diana Șoșoacă, acceptând contestația la candidatura sa. 

Citește și: 

EXCLUSIV  Marele câștigător după eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni. Sondaj DCNews

Diana Șoșoacă, preferata diasporei la alegerile din 9 iunie, ratează cursa prezidențială, mai întâi respinsă de CCR, apoi de BEC. Diana Șoșoacă și-a depus inițial candidatura la Biroul Electoral Central, care i-a și dat undă verde. Însă, și candidatura sa, ca și a altora, a ajuns pe masa Curții Constituționale a României, care a anunțat că acceptă contestația și îi anulează, prin urmare, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Cu doar 10 minute înainte de a se încheia termenul limită de depunere a candidaturilor, la 23:50, Diana Șoșoacă și-a redepus candidatura la alegerile prezidențiale, cu aceleași semnături, de această dată fiind respinsă de BEC.

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel