Un joc video face furori pe internet: Eşti o pisică fără stăpân şi trăieşti pe străzile unui oraş plin de roboţi
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 05 aug 2022, 12:53
WhatsApp
Tabby, pisica orfană din Stray / captură video
Tabby, pisica orfană din Stray / captură video
Două dintre cele mai pasionate comunități online, amatorii de jocuri video și iubitorii de pisici, s-au unit acum două săptămâni când s-a lansat un nou joc video care te pune în pielea unei pisici dorabile pe numeTabby.

Potrivit CNN, jocul este o adevărată senzaţie, tocmai pentru că vorbeşte despre un univers futurist, o lumea din viitor în care vom fi înconjuraţi de roboţi, iar pisica este singura "vietate". Jocul „Stray”, creat de compania franceză independentă BlueTwelve Studio și publicată de Annapurna Interactive, a fost lansat luna trecută pentru Playstation 4 și 5 și pentru PC. A devenit foarte repede un fenomen online, încântându-i atât pe oameni, cât și pe pisicile lor. Stray este un joc video științifico-fantastic despre o pisică fără stăpân care explorează misterele unui oraș futurist și inspirat de stilul „cyberpunk” în care au mai rămas doar roboții, scrie Business Insider.

Stray îi pune pe jucători în pielea (sau blana) animalului favorit al internetului – pisica – care , printre altele, se cațără pe acoperișuri, moțăie pe perne pufoase și împinge obiecte de pe rafturi fără a avea un motiv întemeiat. Atât jucătorii, cât și criticii au avut doar cuvinte de laudă pentru Stray. Până și organizației PETA îi place jocul. Mai mult, populația de feline de pe întreaga planetă pare să fie hipnotizată de imaginile realiste ale jocului. Jucătorii au postat videoclipuri cu propriile lor pisici care se uită la ecranul televizorului sau al calculatorului în timp ce stăpânii lor se joacă. Contul de Twitter @CatsWatchStray a strâns sute de astfel de videoclipuri.

„Lucrând atât de mult la un joc, pierzi perspectiva, așa că atunci când vezi reacțiile pe care oamenii le postează și, mai important, reacțiile pisicii lor, după ce au jucat jocul săptămâna aceasta a fost o experiență foarte satisfăcătoare și de necrezut pentru întreaga echipă”, a spus Swann Martin-Raget, producător al companiei care a realizat jocul, BlueTwelve Studio, din Montpellier, Franța.

Inspiraţie: misteriosul oraș zidit Kowloon

Jocul Stray a fost în producție încă din 2015. Cofondatorii BlueTwelve Studios, Colas Koola și Vivien Mermet-Guyenet, au fost fascinați de orașul zidit Kowloon, misterioasa enclavă a Chinei din Hong Kong care a fost demolată în 1994. Dezvoltatorii jocului au simțit că verticalitatea, misterul și căile de acces secrete din Kowloon se pretează foarte bine pentru conceptul jocului: o felină curioasă care explorează un oraș întunecat.

Cu toate că jocul are o atmosferă de distopie, acțiunea având loc într-un oraș care este într-o stare avansată de degradare, care le poate conferi jucătorilor un sentiment de tristețe și singurătate, aventura și personajul principal reprezintă o distracție binevenită de la știrile cu adevărat tulburătoare din lumea reală. Din detaliile fine şi realiste ale jocului, precum felul în care pisica zgărie orice suprafață din stofă, e clar că Stray a fost făcut de oameni care iubesc pisicile. Inspirația principală pentru protagonistul jocului a reprezentat-o Murtaugh, pisica unuia dintre cofondatorii companiei BlueTwelve Studios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?