Un jandarm din Alba s-a împușcat în piept în timpul serviciului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un jandarm din Alba s-a împușcat în piept în timpul serviciului / Foto: Facebook Jandarmeria Alba
Un jandarm din Alba s-a împușcat în piept în timpul serviciului / Foto: Facebook Jandarmeria Alba
Un jandarm din Alba s-a împușcat în timpul serviciului.

Un jandarm din Alba s-a împuşcat duminică în timp ce efectua serviciul de pază într-un post din interiorul sediului Inspectoratului Judeţean, transmite Agerpres.

Două echipaje SMURD au intervenit la faţa locului. Acestea au efectuat manevrele de resuscitare, fără rezultat, ulterior declarând decesul bărbatului. Jandarmul avea o plagă împuşcată în zona pieptului.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că, în jurul orei 12,30, un subofiţer aflat în serviciu de pază la sediul unităţii s-a împuşcat în piept, folosind armamentul din dotare.

Subofiţerul avea 49 de ani şi era în Jandarmerie din anul 1994, iar pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu.

"La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs aceste incident tragic", au precizat reprezentanţii IJJ Alba.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar. 

VEZI ȘI: Jandarm găsit împușcat la Barajul Vidraru

Un jandarm a tras cu pistolul unui polițist, în sediul Poliției Orașului Însurăței

Un incident a avut loc pe 27 iulie, în jurul orei 8 dimineața, în sediul Poliției Orașului Însurăței din județul Brăila. Un jandarm a tras accidental un foc de armă în podea, cu pistolul unui polițist. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a informat că, în data de 27 iulie, în jurul orei 08:00, un polițist din cadrul Poliției Orașului Însurăței s-a prezentat la sediul poliției, pentru a intra în serviciu și a-și ridica armamentul din dotare.

'Polițistul a primit pistolul și l-a așezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea acestuia, moment în care un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou și ar fi executat accidental un cartuș în podea.', a transmis IPJ Brăila.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Citelte mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel