Un iranian și-a luat viața la Lyon pentru a atrage atenția asupra protestelor din țara sa
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un iranian și-a luat viața la Lyon pentru a atrage atenția asupra protestelor din țara sa, a transmis el în videoclipul de adio.

Un iranian s-a sinucis luni aruncându-se în fluviul Rhone din Lyon pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din ţara sa zguduită de proteste, afirmă el într-un video realizat înainte de moarte, conform Agerpres. Iranianul a fost găsit înecat luni, a declarat poliţia pentru AFP, confirmând o informaţie din ziarul local Le Progres.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani potrivit acestui video, nu a putut fi reanimat în pofida intervenţiei pompierilor, a informat aceeaşi sursă. „Poliţia îi atacă pe oameni, am pierdut mulţi fii şi fiice, trebuie să facem ceva", afirmă cu o voce calmă bărbatul în video-ul postat pe mai multe reţele de socializare înainte de a se sinucide.

Poporul este obosit de situație

"Am decis să mă sinucid în fluviul Rhone, este o provocare pentru a arăta că noi, poporul iranian, suntem foarte obosiţi de această situaţie", a anunţat el.

"Când vă veţi uita la acest video, eu voi fi mort", a mai spus el, înainte de a chema la susţinerea poporului iranian în lupta sa împotriva unor "poliţişti şi a unui guvern extrem de violenţi".

Oamenii s-au adunat în Lyon pentru a-l comemora pe bărbat



Apeluri la adunare în centrul oraşului Lyon, pentru a-i aduce un omagiu, au fost lansate pe reţelele sociale pentru marţi, ora locală 17.00.

Iranul se confruntă de două luni cu un val de proteste fără precedent după Revoluţia islamică din 1979. Acesta a fost declanşat de revendicări privind drepturile femeilor după moartea lui Mahsa Amini, arestată pentru că a purtat inadecvat vălul islamic, care s-au transformat într-o contestare a puterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel