Data publicării:

Un investitor elvețian a refuzat să ridice un proiect imobiliar în Pipera: Nu puteau fi construite decât 10 case. A venit un român, a ridicat 30! Ce a urmat

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Investițiile imobiliare bazate pe profit par a fi succesul momentului în Capitală. 

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre cazul unui investitor elvețian care a venit în România să ridice un complex imobiliar în Pipera. Analizând capacitățile locului, acesta a apreciat că nu poate construi mai mult de 10-15 case pe acel teren, ceea ce nu era profitabil pentru el, ca investitor. A făcut aprecierea, analizând capacitățile zonei, de electricitate, de canalizare. A plecat și-n urma lui un român a ridicat 30 de case pe care le-a vândut rapid. Nu a ținut cont de capacitățile zonei, iar oamenii ce au cumpărat se plâng de situațiile de confort, după ce au umplut buzunarele dezvoltatorului român. Curentul cade frecvent și, tot frecvent, localnicii se ”bucură” de o mică Veneție. 

”Era o făbricuță prin Pipera de chestii electrice și au privatizat-o, iar proprietarul a zis: dom`ne, hai să fac niște case. Găsise un investitor elvețian. A venit să inspecteze, și-a tras omul o salopetă, cască și a coborât în canalizare, apoi s-a dus la panoul electric, a făcut niște calcule și zice: investiția nu poate fi. De ce? Păi zice: capacitatea canalizării, ținând cont de câți fac duș în același timp, panoul electric, nu pot fi făcute decât 10 - 15 case acolo și având în vedere puterea de cumpărare, pe următorii nu știu câți ani, își făcuse niște calcule, nu vom reuși să le vindem la preț profitabil. A venit un român, a făcut 30 de case, le-a vândut imediat. Nu e vina vânzătorului, e vina cumpărătorului” a spus jurnalistul Val Vâlcu în emisiunea ”Nod în Papură”. 

Odată ocupate casele, au apărut probleme cu canalizarea și cu instalația electrică supraîncărcată. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel