Un instrument cu AI a făcut "81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore" - testul unor unități de poliție
Instrumentul testat de poliția Avon și Somerset este una dintre zecile de inovații care ar putea fi lansate în curând în Marea Britanie.
Unele dintre cele mai cunoscute cazuri nerezolvate din Regatul Unit ar putea fi rezolvate cu ajutorul unui instrument de inteligență artificială care poate face 81 de ani de muncă de detectiv în doar 30 de ore.
Poliția din Avon și Somerset testează tehnologia care poate identifica potențiale piste care nu au fost găsite în timpul unei analize umane a probelor.
Instrumentul Soze, creat în Australia, are capacitatea de a analiza simultan înregistrări video, tranzacții financiare, rețele sociale, emailuri și alte documente.
O evaluare a demonstrat că acesta poate examina materialul probatoriu în 27 de cazuri complexe în doar 30 de ore, ceea ce ar fi durat până la 81 de ani pentru o persoană.
Gavin Stephens, președintele Consiliului Național al Șefilor de Poliție, a afirmat că această tehnologie ar putea contribui la soluționarea unora dintre cele mai vechi și notorii cazuri nerezolvate din țară.
"Îmi pot imagina că un astfel de instrument ar fi extrem de util pentru revizuirea cazurilor vechi"
„Îmi pot imagina că un astfel de instrument ar fi extrem de util pentru revizuirea cazurilor vechi,” a declarat el reporterilor.
„Poate exista o revizuire a unui caz care pare imposibil de rezolvat din cauza cantității mari de material, iar introducerea acestuia într-un sistem de acest tip ar putea oferi o evaluare. Consider că ar fi cu adevărat de mare ajutor”, a completat Stephens.
Aceasta vine după ce Sky News a raportat că un număr mai mic de ofițeri de poliție din cea mai mare forță din Regatul Unit lucrează la cazuri de omucidere nerezolvate, în timp ce săptămâna trecută comisarul Poliției Metropolitane, Sir Mark Rowley, a descris forța sa ca fiind „extrem de întinsă”.
Cinci ofițeri din cadrul Met se mută dintr-un departament specializat în cazuri vechi, care investighează omorul lui Atek Hussain din urmă cu 30 de ani, pentru a întări unitățile de comandă de bază.
Hussain, în vârstă de 32 de ani, a fost înjunghiat în inimă în timp ce se întorcea de la muncă în septembrie 1994. A reușit să se târască până acasă și să le spună familiei că atacatorii săi erau de origine asiatică, înainte de a se prăbuși.
Reprezentanții Met au declarat că acest caz nu este în prezent activ, dar nicio anchetă pentru omucidere nerezolvată nu este vreodată considerată închisă, iar cazul lui Hussain a fost revizuit ultima dată de Grupul de Revizuire a Crimei Grave în luna august.
Dacă toate uneltele AI ar funcționa "am obține aproximativ 15 milioane de ore de productivitate înapoi, ceea ce se traduce în costuri de peste 350 de milioane de lire sterline"
Stephens a afirmat că instrumentul Soze este unul dintre „zeci de programe inovatoare” care ar putea fi implementate în curând în întreg Regatul Unit.
Acestea includ un instrument bazat pe inteligența artificială pentru crearea unei baze de date naționale despre cuțite, care ar putea fi utilizat pentru a exercita presiuni asupra comercianților, precum și un sistem care permite operatorilor de apeluri să se concentreze mai mult pe comunicarea cu victimele abuzului domestic.
„Dacă toate cele 64 de exemple ar fi adoptate în întreaga Anglie și Țara Galilor și ar avea câteva rezultate similare cu cele ale forțelor care le folosesc, am obține aproximativ 15 milioane de ore de productivitate înapoi, pe care am putea să le folosim pentru activități precum anchetele sau răspunsurile la urgențe, ceea ce se traduce în costuri de peste 350 de milioane de lire sterline,” a declarat șeful poliției.
El a menționat, totuși, că inteligența artificială și alte tehnologii, cum ar fi recunoașterea facială și procedurile de automatizare robotică, „nu sunt un înlocuitor” pentru poliție, subliniind că un ofițer este „implicat în deciziile finale”.
De asemenea, șefii de poliție recunosc că viteza de implementare și utilizare a acestor tehnologii trebuie să fie în conformitate cu ceea ce este confortabil pentru public.
„Aceasta nu înseamnă cedarea responsabilităților noastre tehnologiei, ci mai degrabă faptul că tehnologia ne ajută să facem lucrurile mai bine,” a spus Stephens, conform Sky News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News