Data publicării:

Un individ a dat foc steagurilor din fața primăriei Timișoara. Primarul Fritz: "Știm cine sunt părinții spirituali"

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
foto Facebook Dominic Fritz
foto Facebook Dominic Fritz
Un individ a apucat sa dea foc parțial steagurilor arborate în fața primăriei Timișoara. Paznicii au intervenit pentru a-l opri pe huligan. 

Un individ a vrut să dea foc steagurilor din fața Primăriei Timișoara, dar a fost observat de gardian care a anunțat Poliția. Bărbatul a fost reținut, spune primarul orașului, Dominic Fritz, care arată cu degetul spre simpatizanții AUR.

Incidentul a avut loc sâmbătă, la ora 11.40, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Un individ a încercat sa dea foc la steagurile din fața Primăriei Timișoara, dar a fost observat de gardian. Poliția a intervenit rapid, iar bărbatul a fost reținut.

Unele steaguri au fost ușor afectate și vor fi înlocuite, mai spune primarul.

„Această acțiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea ușor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naționalist cu care se încearcă otrăvirea comunității noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Știm cine sunt părinții spirituali ai acestor fapte - aceiași huligani care au scandat sloganuri xenofobe în fața casei mele și care au intrat cu forța în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timișorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiștilor violenți”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pe 14 ianuarie, Simion a intrat cu forța în primăria Timișoara

 

Reamintim că la începutul anului, George Simion, împreună cu mai mulți membri AUR au intrat în sediul Primăriei Timișoara. 

Primarul Dominic Fritz (USR), a declarat, că o bandă de membri şi simpatizanţi ai AUR, în frunte cu George Simion au pătruns ilegal în sediul primăriei, 'prin forţă fizică', cu scopul de a crea "haos şi panică în instituţie şi printre timişorenii" care se aflau în sediu.

Edilul acuză faptul că Jandarmeria şi Poliţie Locală ar fi asistat "impotente" la acest act de violenţă.

Jandarmeria Română a precizat, printr-un comunicat, că nu are atribuţii de pază a sediului Primăriei Timişoara şi că "jandarmii aflaţi în zona Primăriei au acţionat imediat după ce au fost sesizaţi".

"O bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul, împreună cu organizaţia Noua Dreaptă din Mehedinţi, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos şi panică în instituţie şi printre timişorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria şi Poliţia Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituţiilor democratice ale statului, prin tupeu şi intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare şi ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfăşoară paşnic, fără a pătrunde, prin violenţă, în Primăria Timişoara, în oricare altă primărie din ţară, în instituţiile statului", afirmă Dominic Fritz, într-o postare pe facebook.

Fritz se temea că incidentul s-ar putea repeta



El le-a cerut instituţiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea şi să îi sancţioneze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte.

"Am declanşat o anchetă la Poliţia Locală, pentru a afla de ce forţele de ordine au permis acţiunea de azi şi mă aştept ca şi la Jandarmerie să-şi verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD şi PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timişoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violenţe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timişoara este şi va rămâne un oraş al respectului şi bunului simţ, multicultural şi deschis, unde xenofobia şi violenţa anarhică nu au ce căuta", adaugă Dominic Fritz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel