Un individ a dat foc primăriei Cluj-Napoca. A fost reținut pentru 24 ore 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto DSU
Foto DSU
Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost reţinut de poliţişti, după ce a incendiat o uşă de acces în sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, incidentul a avut loc sâmbătă seara.

"La data de 20 august a.c., în jurul orei 20,20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat ar fi turnat pe uşa de acces în Primăria municipiului şi pe treptele din faţa acesteia, un recipient cu lichid inflamabil, după care, folosind o sursă de foc, ar fi aprins acel lichid, provocând pagube materiale. La scurt timp după sesizare, acesta a fost depistat şi imobilizat de poliţişti în zona centrală a oraşului şi a fost condus la unitatea de poliţie", se arată într-o informare trimisă, duminică, de IPJ Cluj.

Conform sursei citate, bărbatul în vârstă de 27 de ani, din comuna Aghireşu, a fost reţinut pentru 24 de ore.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", se mai arată în informarea IPJ Cluj.

Surse judiciare au declarat că bărbatul ar mai fi încercat să incendieze coşuri de gunoi din oraş şi că ar fi fost internat de curând pentru consum de droguri şi tulburări de personalitate, relatează Agerpres.

Val de evenimente anti-sociale în România, în ultimele zile

A fost un val de evenimente anti sociale în România în ultimele zile: la București, un individ pe trotinetă înțepa femeile, la Arad o femeie împingea trecătorii în fața mașinilor, iar sâmbătă un bătrân a murit după ce a fost împins în fața unei mașini la Constanța, după o ceartă în autobuz. 

Femeia din Arad care ar fi împins în faţa maşinii, la semafor, o persoană care aştepta la trecerea de pietoni - situaţie relatată în mediul online de către victimă, care nu a fost rănită - a fost identificată de poliţişti şi va fi dusă la Psihiatrie.

Incidentul a fost relatat pe Facebook de către victimă, o femeie din Arad, iar poliţiştii s-au autosesizat.

Conform relatării, incidentul a avut loc miercuri, în centrul municipiului Arad. Victima aştepta la semafor culoarea verde pentru a traversa bulevardul Revoluţiei, iar la un moment dat a simţit că cineva o prinde de braţ şi o împinge în drum, în faţa maşinilor care circulau. Femeia a povestit că a reuşit să facă un pas în lateral şi să evite să fie lovită de o maşină.

"Stai liniştit la semafor şi se trezeşte o nebună, care nu ar trebui să fie pe stradă, dar la noi până nu se întâmplă o tragedie nu ia nimeni atitudine, să te împingă în drum, când maşinile trec cu viteză (...) Bine că nu a fost şi copilul cu mine", a scris arădeanca.

Fotografia a ajutat la prinderea femeii



Victima a reuşit să o fotografieze pe cea care ar fi împins-o, iar cei care au comentat la postare au recunoscut-o ca fiind o persoană care cerşeşte în diferite intersecţii din Arad.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad s-a autosesizat în acest caz şi a audiat-o pe victimă, iar ulterior a identificat-o pe presupusa agresoare.

"Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au identificat persoana implicată, ca fiind o femeie de 39 de ani, fără adăpost, cunoscută cu afecţiuni psihice, urmând a se lua faţă de aceasta măsurile legale pentru îndepărtarea oricărui pericol de natură să perturbe ordinea şi siguranţa publică", a transmis, vineri, IPJ Arad.

Presupusa agresoare va fi dusă la Secţia Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean Arad

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel