Un incendiu violent la un club de noapte din Thailanda s-a soldat cu 13 decese. Tragedia trasă la indigo cu Colectiv (Video)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@Flash43191300)
Sursă foto: Twitter (@Flash43191300)
Un incendiu la un club de noapte din Thailanda a ucis 13 persoane. 

Cel puțin 13 persoane au murit și alte 41 au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit într-un club de noapte din provincia Chonburi din sud-estul Thailandei. Incendiul a izbucnit la ora locală 1:00 vineri la localul de noapte Mountain B din districtul Sattahip, a declarat poliția. 

Imaginile care circulă online au arătat oameni care fugeau din club țipând, unii cu hainele aprinse.

Asemănare izbitoare cu Colectiv

Salvatorii spun că materialul inflamabil de pe pereți ar fi putut agrava incendiul. Locul din Chonburi, o provincie situată la 150 km sud de Bangkok, era un complex cu un singur etaj, care măsoară 4.800 de metri pătrați. Pompierii s-au luptat mai bine de două ore pentru a ține focul sub control, spun rapoartele locale.

Cadavrele morților, dintre care patru femei și nouă bărbați, au fost găsite în mare parte lângă intrare și în băi. Alții au fost găsiți lângă cabina DJ. Se crede că toate victimele de până acum sunt cetățeni thailandezi.

Cauza exactă a incendiului nu a fost încă stabilită, deși oficialii de la Fundația de Salvare Sawang Rojanathammasathan au spus că spuma acustică inflamabilă de pe pereții cluburilor ar fi putut accelera viteza cu care focul a străbătut locația.

Te-ar mai putea interesa și: Incendiu Colectiv. Sorina Pintea: Rănile lor sunt şi ale noastre, ale întregii societăţi

Familiile victimelor vor fi susținute de guvern

Prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha a declarat vineri că familiile victimelor vor primi ajutor de la autorități și a cerut locurilor de divertisment din toată țara să se asigure că au ieșiri de urgență adecvate și măsuri de siguranță. Nu este prima dată când izbucnește un incendiu într-un club de noapte thailandez.

În 2009, peste 60 de persoane au murit în Bangkok după ce un incendiu a izbucnit la Santika Club la primele ore ale zilei de Anul Nou. Doi bărbați, inclusiv proprietarul clubului, au fost închiși în 2011.

Un incendiu la un club de noapte din populara destinație turistică thailandeză Phuket în 2012 a ucis patru persoane și a rănit aproximativ o duzină.

Citește și: Incendiu Colectiv. Slujbe de pomenire la patru ani de la tragedie

Colectiv, România

Tragedia de la Colectiv, din 30 octombrie 2015, reprezintă momentul care i-a marcat pe cetăţeni şi salvatori, deopotrivă.

Pe 30 octombrie 2015, seara, câteva sute de tineri umpleau clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War". La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid, în câteva secunde.

În acea noapte fatidică, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti.

În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul tragediei de la Colectiv este de 65 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel