Data actualizării:
Data publicării:

Un ieșean va ajunge după gratii pentru că... s-a dus cu mașina la KFC

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un ieșean va ajunge după gratii pentru că după ce a băut s-a dus cu mașina la KFC / Foto: Pixabay
Un ieșean va ajunge după gratii pentru că după ce a băut s-a dus cu mașina la KFC / Foto: Pixabay

Un ieșean va ajunge după gratii pentru că a găsit închis la KFC şi s-a aventurat băut în trafic.

Un ieșean riscă să facă pușcărie după ce s-a aventurat beat în trafic. Acesta și-a început noaptea de 12/13 iulie 2021 în compania unui prieten, cu care a băut bere. Spre dimineață, cei s-au hotărât să meargă până la KFC, pentru a-și cumpăra de mâncare. Era închis, așa că au mers la o pizzerie, dar și acolo era închis. În acel moment bărbatul s-a decis să întoarcă mașina, ocazie cu care a încălcat marcajul longitudinal dublu continuu, scrie Ziarul de Iași. Ghinion, nu a trecut neobservat. O patrulă a Secției 6 Poliție se afla în zonă, iar oamenii legii i-au semnalizat să oprească.

Șoferul emana halenă alcoolică, așa că a fost testat, rezultând o valoare de 1,18‰ alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat însă recoltarea de probe biologice, motivând că avea o cunoștință care se infectase în urma procedurii.

Ce pedeapsă a primit bărbatul

Ulterior el a fost trimis în judecată pentru refuzul recoltării. Dacă ar fi acceptat recoltarea, ar fi fost sigur trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Din punct de vedere al tratamentului penal, cele două infracțiuni sunt echivalente, ambele fiind pedepsite cu închisoarea pe un termen cuprins între 1 și 5 ani. În fața instanței, bărbatul și-a recunoscut vina, așa că magistrații Judecătoriei s-au orientat spre pedeapsa minimă, redusă cu o treime.

În mod obișnuit, judecătorii dispun suspendarea unei pedepse de 8 luni de închisoare. Ieșeanul se afla însă în termenul de supraveghere de patru ani dispus în cazul unei condamnări la 2 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare, pronunțate în octombrie 2018. Ca urmare, suspendarea executării a fost revocată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o condamnare finală la 3 ani și 20 de zile de închisoare, cu executarea în regim de detenție. Sentința a fost contestată de inculpat, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel