Un grup de aleși PLUS, scrisoare de susținere a lui Dacian Cioloș. Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă nu au semnat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un grup de aleși PLUS, scrisoare de susținere a lui Dacian Cioloș. De pe lista semnatarilor lipsesc Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă
Un grup de aleși PLUS, scrisoare de susținere a lui Dacian Cioloș. De pe lista semnatarilor lipsesc Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă
Un grup de 35 de senatori, deputați, europarlamentari și fostul ministru al Digitalizării, Ciprian Teleman, a semnat o scrisoare comună de susținere a lui Dacian Cioloș, în contextul scandalului care continuă de câteva zile cu Dan Barna.

În scrisoarea care susține programul politic propus de Dacian Cioloș și care a fost publicată inițial, la News.ro, este menționat numele vechi al formațiunii politice, adică USR PLUS, care a fost înlocuit cu USR în luna octombrie 2021.

Semnatarii scrisorii fac parte din aripa PLUS, fondată de Dacian Cioloș. Foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă nu se regăsesc printre semnatari.

Potrivit semnatarilor, partidul traversează o perioadă de criză. Mai mult, aceștia punctează că există riscul să 'sfârșească în irelevanță' sau de a deveni 'un partid-breloc'.

'Considerăm că soluțiile din program sunt în acord cu solicitările membrilor legate de organizarea de competiții corecte bazate pe meritocrație, atât pentru structurile partidului, cât și pentru guvernare, reafirmă angajamentul pentru o mai strânsă colaborare cu societatea civilă, mediul antreprenorial și academic și subliniază necesitatea îmbunătățirii proceselor electorale interne, respectiv de recrutare pe criterii obiective. O dată implementate, aceste măsuri au potențialul de a reaprinde entuziasmul membrilor, de a genera mai mult dialog și transparență în cadrul partidului și de a contribui la rezolvarea mai eficientă a disputelor interne, încât să poată fi prevenită transformarea lor în crize de imagine în exterior', se arată în scrisoare.

Scrisoarea e semnată de 29 de parlamentari (din 80 pe care-i are USR), un fost ministru și 5 europarlamentari (din cei 8 care reprezintă USR la Bruxelles).

Redăm integral scrisoarea celor 35 de aleși USR PLUS 

'Președintele USR PLUS a prezentat în Biroul Național, în data de 3 februarie, un program legat de evoluția partidului pentru următorii 3 ani, conform cerințelor statutare.

USR PLUS este singurul partid anticorupție, pro-reforme, pro-european și capabil de guvernare. Asta înseamnă că trebuie să fim în primul rând uniți, performanți și aproape de oameni. Pentru asta este necesar să ne reconectăm cu membrii noștri, cu societatea civilă, cu mediile profesionale și cu cetățenii, în general.

În acest moment, trebuie să recunoaștem că trecem, ca partid, printr-o perioadă de criză, accentuată de contextul socio-economic actual (pandemia de Covid-19, criza energetică, inflație record etc.), existând riscul de a sfârși în irelevanță, de a deveni un partid-breloc pe scena politică românească. Dacă vrem să evităm acest lucru trebuie să acționăm acum.

Considerăm că soluțiile din program sunt în acord cu solicitările membrilor legate de organizarea de competiții corecte bazate pe meritocrație, atât pentru structurile partidului, cât și pentru guvernare, reafirmă angajamentul pentru o mai strânsă colaborare cu societatea civilă, mediul antreprenorial și academic și subliniază necesitatea îmbunătățirii proceselor electorale interne, respectiv de recrutare pe criterii obiective. O dată implementate, aceste măsuri au potențialul de a reaprinde entuziasmul membrilor, de a genera mai mult dialog și transparență în cadrul partidului și de a contribui la rezolvarea mai eficientă a disputelor interne, încât să poată fi prevenită transformarea lor în crize de imagine în exterior.

De aceea, susținem programul propus de Președintele USRPLUS și dialogul în Biroul Național. Considerăm că poate reprezenta un punct de pornire viabil pentru un restart al partidului.

Credem că principiile legate de transparență, de alegeri corecte, de asumare, de dialog cu membrii și cu societatea civilă sunt extrem de importante, mai ales în acest moment critic.

Solicităm ca propunerile făcute să fie analizate cu calm, iar membrii să aibă posibilitatea de a semnala aspectele care pot fi îmbunătățite. Utilizarea programului pentru alimentarea incriminărilor și răfuielilor personale nu va face altceva decât să ne dăuneze și să ne lezeze credibilitatea ca partid matur, cu obiective de guvernare.

De aceea, noi, în calitate de aleși ai USR PLUS, susținem și vom urmări îndeaproape implementarea programului și cerem Biroului Național și Președintelui USR PLUS să dedice forța și resursele partidului reformelor promise și creșterii atractivității electorale, să pună punct acestei crize și să organizeze dezbateri deschise tuturor membrilor pentru a-l operaționaliza conform unui calendar bine stabilit.

Semnatari:


Deputat Viorel Băltărețu
Senator Cristi Berea
Deputat Monica Berescu
Deputat Daniel Blaga
Senator Cristian Bordei
Deputat Diana Buzoianu
Deputat Oana Cambera
Deputat Brian Cristian
Senator Irineu Darău
Senator Anca Dragu
Deputat Cristian Ichim
Deputat Victor Ilie
Deputat Andrei Lupu
Deputat Andrei Miftode
Eurodeputat Alin Mituța
Senator Gheorghiță Mîndruță
Deputat Oana Murariu
Senator Ștefan Pălărie
Eurodeputat Dragoș Pîslaru
Deputat Mihai Polițeanu
Senator Dragoș Popescu
Senator Cosmin Poteraș
Deputat Alin Prunean
Deputat Cristina Rizea
Deputat Lorant Sas
Senator Simona Spătaru
Deputata Diana Stoica
Eurodeputat Ramona Strugariu
Eurodeputat Nicu Ștefănuță
Ciprian Teleman
Deputat Cătălin Teniță
Deputat Daniel Toda
Eurodeputat Dragoș Tudorache
Deputat Simina Tulbure
Deputat Oana Țoiu'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel