Un grup de 100 de români, blocați pe Aeroportul Internațional "Queen Alia". Precizările MAE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un grup de 100 de români, blocați pe Aeroportul Internațional "Queen Alia". Precizările MAE / Foto: Pixabay, de Rudy and Peter Skitterians
Un grup de 100 de români, blocați pe Aeroportul Internațional "Queen Alia". Precizările MAE / Foto: Pixabay, de Rudy and Peter Skitterians
Un grup de 100 de români, blocați pe Aeroportul Internațional "Queen Alia" din Amman.

Un grup de 100 de români, blocați pe Aeroportul Internațional "Queen Alia" din Amman. Ministerul Afacerilor Externe al României a transmis mai multe precizări despre situația în care se află aceștia.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, menține în atenție situația unui grup de 100 de cetățeni români rămași blocați, în data de 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional "Queen Alia" din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile iordaniene competente, precum și pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România, în vederea identificării unor soluții la situația creată.

Astfel, un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară.

Alternativele oferite românilor



Potrivit datelor comunicate de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, dialogul cu cetățenii români aflați la aeroport este menținut și de către reprezentanți ai companiei aeriene. Aceștia au oferit, în numele companiei, alternative până la plecarea către România - cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară. Cetățenii români vor comunica reprezentanților firmei de transport aerian decizia luată.

MAE, prin misiunea diplomatică română din Amman, menține contactul cu cetățenii români, precum și cu compania aeriană și cu autoritățile iordaniene competente, până la soluționarea acestei situații și întoarcerea cetățenilor români în siguranță în România", transmite MAE într-un comunicat de presă.

MAE, mesaj despre plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei: Orice formă de ameninţare teroristă este inacceptabilă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost informat cu privire la recepţionarea, în cursul dimineţii de marţi, de către Ambasada Ucrainei la Bucureşti, a unei corespondenţe suspecte şi consideră "absolut inacceptabilă şi intolerabilă orice formă de ameninţare teroristă şi condamnă cu toată fermitatea orice acţiune de intimidare a unei misiuni diplomatice".

Instituţiile româneşti abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului şi ridicarea corespondenţei menţionate, iar Ambasada Ucrainei a transmis mulţumiri pentru reacţia rapidă şi eficientă a autorităţilor competente, arată MAE, într-un mesaj transmis AGERPRES.

Plicurile cu un conţinut suspect care au fost primite la Ambasada Ucrainei din Bucureşti au fost ridicate în vederea expertizării, a anunţat Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit SRI, în acest caz "se colaborează cu toate instituţiile abilitate".

Poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11,00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect. Vezi mai mult AICI.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel