Un grandios concert susținut de celebra soprană Angela Gheorghiu la „Zilele Bucureștiului”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Soprana de talie internaţională, Angela Gheorghiu
Soprana de talie internaţională, Angela Gheorghiu
Fascinanta Angela Gheorghiu concertează la București, sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi, în cadrul  Zilelor Bucureștiului , în 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției . Accesul este gratuit.

Concertul este o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie și video mapping. Faptul că nucleul acestui spectacol este însăși soprana Angela Gheorghiu face ca evenimentul să fie cu totul și cu totul special. Un regal oferit publicului, o invitație la descoperirea valorilor autentice românești, dar și la reconectarea cu vibrația profundă a muzicii de operă. Aclamată pe marile scene internaționale, invitată la cele mai prestigioase evenimente din lume, Angela Gheorghiu are remarcabile calităţi scenice, pe lângă o tehnică vocală excepțională, reuşind să ajungă la inimile connaisseurilor, dar şi ale simplilor iubitori de muzică.

Formatul de spectacol inedit propus, în care întreaga scenă este acoperită în totalitate de proiecții video, creează iluzia unui adevărat film 3D. Concertul are un concept inovator, celebrele piese muzicale fiind sincronizate perfect cu proiecții de video mapping special gândite pentru acest show, artiștii fiind armonizați, pe tot parcursul concertului, de un decor virtual tridimensional.

Angela Gheorghiu s-a născut în Adjud. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House, în La Boheme. În acelaşi an, a debutat la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House a cântat pentru prima dată La Traviata, în 1994. Angela Gheorghiu a fost o prezenţă constantă în săli de operă şi de concert din New York, Londra, Paris, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Madrid, Barcelona, Valencia, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Ljubljana şi Shanghai.

A înregistrat numeroase discuri la case precum Decca şi EMI, iar în martie 2015, Warner Classics a lansat o colecţie aniversară - 25 de ani de carieră -, cuprinzând 8 CD-uri şi 1 DVD, intitulată Autograph.

În ultimii ani, Angela Gheorghiu a evoluat în spectacole precum Adriana    Lecouvreur, Tosca și La Bohème, la Viena, Paris și Londra, și în concerte în Amsterdam, Londra, Praga, München, Hamburg și Viena. În martie 2015 a debutat în rolul lui Charlotte din Werther de Massenet. În august 2015 a cântat în Werther la Salzburger Festspiele. În ianuarie 2016 a revenit la Royal Opera House cu Tosca, un spectacol pe care l-a jucat la Wiener Staatsoper în februarie și aprilie 2016.

În interpretările ei, Angela Gheorghiu se apleacă cu meticulozitate asupra celor mai fine detalii ale partiturilor, imprimându-le o forţă emoţională cu totul specială.

Angela Gheorghiu a fost ovaţionată în marile săli de operă și de concerte ale lumii.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor - cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

(w670) Teodor Ili

Teodor Ilincăi

Teodor Ilincăi și-a făcut debutul internațional în decembrie 2009, la Opera Regală din Londra cu Boema, atrăgând atât aprecierea publicului, cât şi a criticii de specialitate, precum și şansa de a debuta discografic, într-o înregistrare difuzată de Casa de Discuri Opus Arte, alături de Hibla Gerzmava (în rolul Mimi) și sub bagheta lui Andris Nelsons. În 2013, i-a fost decernat Premiul de Excelență pentru promovarea imaginii României în străinătate de către Elite Art Club Unesco

(w670) Dirijorul

Dirijorul Eugene Kohn

Eugene Kohn și-a început cariera ca acompaniator la pian al unor staruri de operă precum Maria Callas, Franco Corelli, Luciano Pavarotti și Renata Tebaldi. Studiile sale includ stagii de pregătire cu dirijori cunoscuți ca Fausto Cleva, Thomas Schippers și Erich Leinsdorf. După ce dirijează frecvent la Metropolitan Opera din New York, își face debutul pe scena operelor din Viena, Paris, Berlin, Buenos Aires. Acum se dedică atât operei, cât și muzicii simfonice și este directorul muzical al concertelor internaționale ale lui Placido Domingo și Andrea Bocelli.

(w670) Filarmonic

Filarmonica George Enescu

Fondată în 1868 din iniţiativa unui grup de muzicieni în frunte cu dirijorul Eduard Wachmann, Filarmonica din București concertează începând din 1889 sub cupola Ateneului Român. Din 1955 poartă numele Filarmonica George Enescu, alături de care au evoluat, pe parcursul anilor, Arthur Rubinstein, Lord Yehudi Menuhin, Sergiu Celibidache, Dinu Lipatti. Seria discografică inaugurată în perioada interbelică prin înregistrările realizate cu participarea lui George Enescu este continuată şi îmbogăţită cu seturi de anvergură, precum Integrala creaţiei simfonice şi concertante de Brahms şi Integrala lucrărilor compuse de George Enescu.

(w670) Angela Ghe

Angela Gheorghiu, o voce şi o prezenţă scenică excepţionale

Zilele Bucureștiului continuă în weekendul 16–17 septembrie cu spectacole de videomapping și concerte pop-rock în Piața Constituției. Anul acesta Zilele Bucureștiului aniversează alături de locuitorii orașului 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel