Data publicării:

Un graffiti realizat de Banksy la una din intrările în Centrul Pompidou din Paris a fost furat

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un graffiti al celebrului artist urban Banksy, realizat în 2018 deasupra parcării subterane a Centrului Pompidou din Paris, a fost furat în acest weekend, a informat marţi muzeul citat de EFE.

Lucrarea era realizată deasupra panoului care indică intrarea în parcarea subterană a Centrului Pompidou, în plin centrul capitalei franceze, şi era protejată, de la apariţia sa la 25 iunie 2016, cu o placă din plastic.

Banksy, care revendicase opera a doua zi pe contul său de Instagram, şi-a reprezentat celebrul său şoarece cu un batic legat în jurul gâtului şi ţinând între labe ceea ce pare un stilou, sau o bombă.

Centrul Pompidou a deplâns într-un comunicat furtul, care a survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică, exprimându-şi totodată încrederea ca imaginile surprinse de camerele de supraveghere să poată contribui la "identificarea autorilor" şi la clarificarea celor petrecute.

Muzeul a asigurat că a înaintat un denunţ pentru "furt şi distrugere".

Centrul a reamintit că lucrarea lui Banksy reprezenta un omagiu adus revoltelor studenţeşti din 1968, de la care anul trecut s-au împlinit jumătate de secol. 

Lucrarea era însoţită de textul "Fifty years since the uprising in Paris 1968. The birthplace of modern stencil art" (50 de ani de la revoltele din 1968 de la Paris. Leagănul artei urbane).

Parisul are peste zece opere stradale realizate de artistul britanic născut în 1974.

Operele lui Banksy, considerat unul dintre cei mai talentaţi maeştri ai stilului street-art, se vând la licitaţie cu preţuri considerabile, care ajung de multe ori la câteva sute de mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel