Data actualizării:
Data publicării:

Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe mașina unui jurnalist. Motivul pentru care nu poate fi reabilitat - Foto

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Ciprian Cherciu
Foto: Facebook Ciprian Cherciu
Un fragment din Pasajul Basarab a căzut pe mașina unui jurnalist. Află în articol motivul pentru care nu poate fi reabilitat.

Incident grav în Capitală. O bucată de tencuială din Podul Basarab s-a desprins și a căzut pe mașina jurnalistului Ciprian Cherciu. Momentul a fost surprins de camera de bord. Totul s-a întâmplat joi seara, în jurul orei 17:40, o oră de vârf la care pasajul era tranzitat de sute de mașini.

"O bucată din Pasajul Basarab s-a desprins și a căzut peste mașina pe care o conduceam. Norocul, dacă pot spune lucrul ăsta, este că o bucată mai mare a căzut lângă mașină.Evenimentul s-a întâmplat la ora 17:43:34, conform înregistrării se pe mașină.Voi notifica Primăria București si voi solicita plata reparației pentru daunele create. Nu cred ca voi recupera ceva dar poate voi reuși să preîntâmpin o tragedie. După cum am fost obișnuiți până acum, soluțiile vin doar după producerea unei tragedii. Având în vedere că acest eveniment nu este o tragedie, probabil că autoritățile nu vor face nimic dar merită să încerc", a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Pasajul Basarab a fost inaugurat în 2011, dar niciun primar nu a semnat recepția lucrărilor

Pasajul Basarab a fost inaugurat în 2011, însă recepția nu a fost făcută nici până acum, relatează Pro TV. Așa se face că acesta a ajuns într-o stare deplorabilă în ultimii ani.

Potrivit legii, în lipsa unei recepții, nu pot fi efectuate lucrări de mentenanță. Deși Pasajul Basarab a fost inaugurat în anul 2011, de atunci și până în prezent niciun primar nu a semnat recepția lucrărilor. Drept urmare, acolo sunt geamuri sparte, unele sunt acoperite de graffiti, lifturile și scările rulante nu funcționează, iar curățenia lasă de dorit.

"Într-un răspuns oficial pentru Știrile Pro TV, reprezentanții Primăriei Municipiului București au anunțat că cel care ar fi trebuit să își atribuie remedierea acestor probleme ar fi fost cel care a construit pasajul. Firma care a construit acest pasaj nu a răspuns însă solicitărilor adresate de către Primăria Capitalei, iar aceasta a anunțat oficial, vineri, că își va atribui aceste lucrări de remediere, iar după ele va face și recepția finală a Pasajului Basarab. Totul se va întâmpla însă după ce se vor finaliza lucrările de la Podul Grant, care se desfășoară în aceste momente", a explicat jurnalista Cristina Dobre.

Nicușor Dan promitea lucrări de mentenanță

Reamintim că anul trecut, Nicușor Dan, a declarat într-o discuție live pe Facebook cu bucureștenii, că Pasajul Basarab nu va mai fi recepționat, pentru că termenul este depășit de mult. El promitea lucrări de mentenanță la acest pod, dar deocamdată acestea nu au avut loc.

"Pasajul Basarab nu va mai fi recepţionat, în sensul că recepţia e un act care se produce la terminarea lucrărilor şi mai e o recepţie la finalul perioadei de garanţie şi a fost depăşit de mult termenul. E o chestiune de zile, am terminat documentaţia de atribuire, e în verificare la Direcţia Achiziţii. O să ieşim în achiziţie publică pentru expertiza pe rezistenţa acestui pasaj, ea o să ne spună care sunt lucrările pe care trebuie să le facem. Apoi Direcţia de Achiziţii o să transmită expertiza la Administraţia Străzilor, care are majoritatea podurilor şi pasajelor din Bucureşti pentru a exista o procedură de mentenanţă pentru acest pod", a spus atunci Nicuşor Dan.

Pasajul Basarab a costat 240 de milioane de euro, fiind cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România, dar pentru că nu se află în responsabilitatea nimănui stă și astăzi la mila sorții și-a ruginii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel