Zamfirescu îi ia locul lui Becali în PE: Sunt mândru că am fost ofițer al Securității
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Locul lăsat liber de George Becali în Parlamentul European, după ce liberalul a devenit membru al Legislativului românesc, va fi ocupat de Dan Zamfirescu, din Partidul România Mare. În cazul acestuia, CNSAS a decis, în 2007, că a făcut poliție politică, în perioada comunistă, potrivit românialiberă.ro.

Politicianul a declarat pentru sursa citată nu este de acord cu decizia CNSAS privind colaborarea cu Securitatea. În schimb, el spune că a fost, timp de 40 de ani, ofițer în ministerul de Interne, nu colaborator al Securității. "Una este să fii colaborator, sa faci poliţie politică, alta e să fii ofiţer de Securitate. Eu nu recunosc această instituţie bugetofagă numită CNSAS. Eu mi-am făcut datoria de ofiţer şi o sa mi-o fac până la moarte. Dacă e nevoie o să mor cu arma în mână pentru ţară. Sunt mândru că am fost ofiţer al Securităţii, al contraspionajului românesc", spune dl. Zamfirescu.

Potrivit legii, când un post de europarlamentar este lăsat vacant, locul este ocupat de următorul pe listă. "PRM, printr-o adresă semnată de preşedintele partidului, Corneliu Vadim  Tudor, a precizat că cel care va ocupa locul lui George Becali la Parlamentul European va fi Dan Dumitru Zamfirescu, al şaptelea candidat  de pe lista PRM de supleanţi pentru Parlamentul European", se arată într-un comunicat eliberat de Autoritatea Electorală Permanentă.

Dan Zamfirescu a fost deputat de Călăraşi şi a fost membru al Comisiei de politică economică. În perioada 1977 - 1980 a fost economist la Institutul Central de Cercetări Economice, Institutul de Economia Industriei Bucureşti, din 1980, timp de zece ani, a fost ofiţer în MAI, iar din 1990 până în 2002 a fost ofiţer SRI. Dan Dumitru Zamfirescu este membru PRM din 2002.

PRM a obținut în 2009 trei funcții în Parlamentul European. Gigi Becali ar fi trebuit înlocuit în PE de Eugen Mihăescu, dar acesta nu mai este membru PRM, deoarece nu a plătit cotizația la partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel