Un fost antrenor al Simonei Halep crede că sportiva şi-a încheiat cariera cu scandalul de dopaj: Îi va fi greu să reia munca asta titanică
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 28 oct 2022, 12:59
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Adrian Marcu, fost antrenor al Simonei Halep, crede că o prelungire a procesului în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, alături de o suspendare, ar atrage încheierea carierei sportivei. 

"Dacă se prelungește foarte mult procesul, da, normal că ar însemna asta (n.r- retragere). Nu cred că va fi uşor, mai ales că până la sfârșitul anului nu joacă, și pierde nişte puncte. Apoi, la începutul anului viitor iar nu ar juca şi iar va pierde nişte puncte. Dacă ajunge prin martie-aprilie la un 70-80 în clasament îi va fi foarte greu să reia toată munca asta titanică. 

O audiere trebuie să fie destul de curând am înţeles, dar cât durează acest întreg proces nu ştiu. Am vorbit cu ea, normal. entru mine nu e o sportivă, este un bun naţional. 

Nu putem să tratăm acest subiect ca și cum Simona Halep e suspendată două luni. Nu e vorba de asta. E vorba despre practic distrugerea unei cariere bazată pe muncă onestă şi competitivitate”, a spus Adrian Marcu, potrivit Agerpres.

O fostă jucătoare a lui Mouratoglou, acuze dure: Am avut încredere totală în el. Nici nu îţi poţi imagina ce a făcut cu mine...

Aravane Rezai, o jucătoare care a lucrat cu Patrick Mouratoglou, a lansat în urmă cu doi ani acuze dure la adresa antrenorului Simonei Halep. 

Cei doi au început să colaboreze în 2009, dar au rezistat împreună doar un an. Sportiva spune că Mouratoglou a tratat-o extrem de urât. 

”La turneul din Bali l-am invitat pe prietenul meu, Patrick Mouratoglou. Am câștigat turneul și am decis să lucrăm împreună.

La început, încă eram antrenată de tata și am lucrat cu ambii. Patrick mi-a adus o doză de profesionalism și m-a dus să mă antrenez pe cele mai bune terenuri.

Dar uneori era prea posesiv. Și nu își asuma responsabilitățile. A făcut presiuni asupra mea ca să-mi înfrunt părinții. M-a pus față în față cu ei pentru ca el să obțină ce dorea: controlul total. Voia să obțină rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea.

Îmi zicea 'Îți promit că vei ajunge în Top 10. Trebuie să mă asculți'. Am avut încredere totală în el. Dar nu e bine ca un bărbat să pună o fată tânără împotriva tatălui ei, în timp ce el stă și se uită.

E un om pasionat de tenis, dar nu aș pune că e un mare antrenor. E un foarte bun om de afaceri.

Dar nici nu îți poți imagina ce a făcut cu mine când am câștigat turneul de la Madrid...

Abia mâncam, doar beam un pahar de lapte pe zi. Nici nu mâncam micul dejun. Abia puteam ridica telefonul. Eram ca într-o închisoare. Mă trezeam la 06:00 și alergam o oră sau două ore.

Mă punea să fac exerciții chiar înainte de meci. Era prea mult. Oamenii din echipa lui, doctori sau nutriționiști, îi spuneau că mă voi accidenta dacă va continua în acest fel. Iar el le spunea că nu îi pasă. 

Și nici nu-i păsa de sănătatea mea mentală. Punea multă presiune pe mine. Eram foarte slabă. Pentru fiecare meci mâncam doar foarte puțină salată. Aveam doar un pahar de lapte și salată în stomac.

Nu mă lăsa să mănânc mai mult. Spunea că trebuie să slăbesc, dar nu se putea așa. Când lucram cu el, auzeam 'Patrick tocmai a câștigat alt turneu'. Asta e tot ce dorea, să fie cunoscut”, spunea Aravane, conform 3dots.ro. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?