Un fals primar al Kievului i-a păcălit pe mai mulți primari ai unor capitale europene. Klitschko, despre farsa impostorului: Inamicul nu se lasă - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un fals primar al Kievului i-a păcălit pe mai mulți primari ai unor capitale europene. Klitschko, despre farsa ipostorului: Inamicul nu se lasă / Foto: Facebook Vitali Klitschko
Un fals primar al Kievului i-a păcălit pe mai mulți primari ai unor capitale europene. Klitschko, despre farsa ipostorului: Inamicul nu se lasă / Foto: Facebook Vitali Klitschko
Trei primari europeni au fost păcăliți de un impostor care s-a dat drept primarul Kievului în timpul unui apel video.

Primarii mai multor capitale europene au fost păcăliți să țină apeluri video cu un impostor care pretindea că este omologul lor din capitala Ucrainei, scrie Sky News. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a fost avertizat oficialii cu privire la înșelătorie, descriind-o drept o "energie criminală".

"Vă rog să fiți atenți în viitor cum sunt aranjate de mine întâlnirile. Conversațiile oficiale vin doar pe canale oficiale.", a declarat el pentru cotidianul german Bild.

Într-o postare pe Telegram, Vitali Klitschko a scris: "Inamicul nu se lasă și poartă război pe toate fronturile - în special prin dezinformare, prin discreditarea politicienilor ucraineni pentru a ne certa cu partenerii europeni, ca să nu fie ajutată Ucraina".

Primarul Berlinului a întrerupt apelul atunci când impostorul a făcut mai multe comentarii ciudate



Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a spus că a întrerupt un apel cu reputatul primar al Kievului, după ce comentariile și întrebările sale au făcut-o să fie suspicioasă.

"Decursul conversației și stabilirea subiectelor" au făcut-o pe doamna Giffey să fie precaută, a spus biroul ei fără a oferi alte detalii.

Biroul a publicat o fotografie care i-a arătat atât pe primarul capitalei germane, cât și pe falsul primar Klitschko pe un mare ecran. S-a spus că inițial "nu a existat nicio dovadă că videoconferința nu a fost desfășurată cu o persoană reală. După toate aparențele, este deep fake".

Poliția investiga incidentul, a adăugat biroul doamnei Giffey.

Și primarul Madridului, dar și cel al Vienei, au fost păcăliți



Și primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, a întrerupt un apel video cu cineva care pretindea că este Vitali Klitschko și a depus o plângere la poliție.

Primarul Vienei, Michael Ludwig, nu și-a încheiat convorbirea cu impostorul la începutul acestei săptămâni, deoarece nu a observat niciun comportament suspect, a informat postul public austriac ORF.

J.K. Rowling credea că vorbește cu Zelenski pe Zoom. De fapt era păcălită de ruși

Autorul JK Rowling a devenit, fără să știe, victima unei farse operate de doi bărbați ruși care pretindeau că sunt președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la un apel Zoom. În videoclip, autoarea „Harry Potter” a fost păcălită de duoul rusesc de comedie Vovan și Lexus, cunoscuți pentru că le-au făcut farse celebrităților de profil.

Victimele trecute ale duo-ului îi includ pe Elton John, Boris Johnson, Kamala Harris, Prințul Harry, Billie Eilish, Bernie Sanders și George W. Bush. Autoarea multimilionară - care se pare că nu știa că este înregistrată - avea impresia că Zelenski a sunat-o pentru a-i mulțumi pentru munca ei de caritate.

La începutul acestui an, Rowling a anunțat că va egala donațiile cu până la 1,2 milioane de dolari după ce Fundația ei, Lumos, a lansat un apel de urgență pentru a ajuta copiii și familiile vulnerabile din Ucraina. Crezând pe deplin că vorbește cu președintele țării sfâșiate de război, Rowling părea investită în conversație, în timp ce farsorii puneau întrebări din ce în ce mai bizare pe parcursul interviului.

În timpul apelului din ce în ce mai incomod, care a durat 12 minute, imitatorii au întrebat-o pe Rowling despre gândurile ei cu privire la impunerea de sancțiuni asupra actorului rus Aleksandr Kuznetsov, care a jucat în cel mai recent film „Fantastic Beasts”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel