Urmărește emisiunea live
Un episcop catolic a renunțat la preoție pentru se căsători civil cu o scriitoare de cărți despre satanism / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un episcop catolic a renunțat la preoție pentru se căsători civil cu o scriitoare de cărți despre satanism / Video
Un episcop catolic a renunțat la preoție pentru se căsători civil cu o scriitoare de cărți despre satanism / Video
Fostul episcop al localităţii spaniole Solsona, Xavier Novell, care în luna august a renunţat la preoţie din "motive strict personale", potrivit diocezei sale, a depus actele pentru a se căsători civil cu iubita sa, scriitoarea Silvia Caballol, autoare a unor cărţi despre satanism, relatează joi EFE.

Xavier Novell (52 de ani), un prelat conservator, care critica avortul, căsătoria între homosexuali şi eutanasia, nu a făcut declaraţii privind motivele pentru care a renunţat la hainele preoţeşti şi nici despre actuala lui situaţie personală. La momentul numirii sale, în 2010, era cel mai tânăr episcop din Spania.

Și-a dat demisia pe neaşteptate, fără explicații. Papa a acceptat decizia



În data de 7 octombrie, Novell a depus actele la Registrul Civil din Barcelona pentru a se căsători cu Silvia Caballol.
Fostul prelat, cunoscut pentru opiniile sale controversate, a renunţat pe neaşteptate la postul de episcop de Solsona în august, iar papa i-a acceptat demisia pe 23 în aceeaşi lună, deşi el nu a dat explicaţii cu privire la renunţarea, dioceza sa invocând "motive strict personale".



Câteva zile mai târziu, mai multe medii au atribuit renunţarea sa la relaţia sentimentală pe care o menţine cu scriitoarea Silvia Caballol, expertă în teme satanice, pe care Novell, care practica exorcizarea în dioceza sa, ar fi cunoscut-o în urma unor cursuri pe această temă.

Renunţarea lui la preoţie a fost determinată de o relaţie cu o femeie.



Prelaţii din anturajul lui Novell au fost profund surprinşi să afle că renunţarea lui la preoţie a fost determinată de o relaţie cu o femeie. Deşi arhiepiscopul de Barcelona, Juan José Omella, a cerut să fie respectată intimitatea fostului episcop, în speranţa că acesta va da până la urmă explicaţii, Novell păstrează tăcerea şi nu se ştie dacă a cerut Vaticanului dispensă de la obligaţia de celibat pentru a se putea căsători.

Caz intens mediatizat. Novell păstrează tăcerea



În mijlocul acestor incertitudini, cazul său este intens mediatizat, cu reporteri postaţi în faţa actualului său domiciliu, un apartament în Manresa (Barcelona), pentru a-l surprinde când iese dimineaţa pentru a face jogging, fără să fi obţinut până acum vreo declaraţie de la fostul episcop

Joe Biden, în vizită la Papa Francisc

Amintim faptul că preşedintele SUA Joe Biden şi soţia sa Jill Biden vor fi primiţi la Vatican de Papa Francisc pe 29 octombrie, a informat joi Casa Albă, relatează AFP. 

Vor discuta despre cum să lucreze împreună, respectând demnitatea umană, pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, pentru a face faţă crizei climatice şi pentru a se îngriji de cei mai puţin norocoşi', potrivit unui comunicat.

Joe Biden este un catolic fervent, care vorbeşte adesea despre credinţa sa în public şi care lipseşte rareori de la slujbă, mai ales când se află în oraşul său natal Wilmington (Delaware, est).

El este, de asemenea, un susţinător ferm al dreptului la avort, ceea ce provoacă agitaţie în rândul clerului catolic american. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel