Un dosar al Elenei Udrea poate fi rejudecat de la zero. Bolcaș: Degringoladă la nivelul proceselor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un dosar al Elenei Udrea ar putea fi rejudecat de la zero. Avocatul Lucian Bolcaș susține că este normal după ”degringolada la nivelul proceselor” de la Înalta Curte de Justiție. 

Dosarul Elenei Udrea este liber la reluarea judecării după ce Comisia Europeană a transmis că trebuie să se respecte deciziile CCR. Este vorba despre dosarul ”Gala Bute”. Aici, Udrea a depus un recurs în casație, în ceea ce privește condamnarea la 6 ani de închisoare, primită anul trecut.

Lucian Bolcaș a fost întrebat în direct la România TV care sunt șansele să se reia acest dosar de la zero, în condițiile în care există și un precedent pentru că au fost și alte dosare care s-au conformat deciziei CCR și anume s-au reluat de la zero. 

”Este o soluție normală în această cauză. Toată această degringoladă la nivelul proceselor judecate la Înalta Curte de Justiție se datorează infatuării doamnei judecător. Cea care a vrut să așeze Înalta Curte mai presus de Curtea Constituțională. Ceea ce nu se poate în niciun stat democratic. De aceea nu a respectat în alcătuirea completelor, în modul în care au fost selectați judecătorii, aceste comandamente constituționale pe care le-a subliniat acum CCR. Se va relua de la zero acest dosar. Este corect. Oricărui om, indiferent de simpatia sau de antipatia pentru el, trebuie să i se acorde un proces corect”, a precizat avocatul Lucian Bolcaș în direct la România TV. 

Elena Udrea face turul instanțelor, marți, e fiind citată în două dosare, la două instanțe.

VEZI ȘI: Elana Udrea, noi termene de judecată, în două dosare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel