Un discurs al lui Putin, amânat cu o oră din cauza unui atac cibernetic
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 17 iun 2022, 14:49
WhatsApp
Un discurs al lui Putin, amânat cu o oră din cauza unui atac cibernetic - Foto Agerpres
Un discurs al președintelui Vladimir Putin a fost amânat cu o oră din cauza unui atac cibernetic, au anunțat reprezentanții Kremlinului, potrivit Sky News.

Incidentul a avut loc înainte ca liderul Rusiei să se adreseze Forumului Economic de la Sankt Petersburg. Discursul a fost amânat cu o oră din cauza acestuia.

Evenimentul a fost afectat de un atac de tip „denial of service", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) au loc atunci când site-urile web sunt inundate cu un trafic prea mare în încercarea de a le face indisponibile.

Hackerii folosesc o „rețea zombie" sau botnet, o colecție de computere compromise, pentru a lovi site-urile sau serverele cu mai multe date decât pot gestiona, scrie Mediafax.

Citește și - Putin se compară cu Petru cel Mare: El nu cucerea nimic, ci recupera și întărea țara. Și nouă ne revine la fel

Președintele rus Vladimir Putin compară politica sa cu cea a țarului Petru cel Mare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a comparat politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare atunci când acesta a luptat contra Suediei, în Marele Război al Nordului, invadând o parte a acesteia, precum şi ceea ce sunt astăzi Finlanda, o parte din Estonia şi Letonia, transmite AFP.

'Tocmai am vizitat o expoziţie dedicată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru cel Mare. Este uimitor, dar aproape nimic nu s-a schimbat. (...) Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului vreme de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, a cucerit ceva. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Nu cucerea nimic, recupera', a afirmat Putin, într-o întâlnire cu tineri antreprenori la Moscova.

G Ad:

'Atunci când a întemeiat noua capitală (Sankt Petersburg, n.red.), nicio ţară din Europa nu recunoştea acest teritoriu ca aparţinând Rusiei. Toată lumea îl considera ca făcând parte din Suedia. Dar, din timpuri imemoriale, acolo trăiau slavi alături de popoare fino-ugrice. (...) El recupera şi întărea' ţara, a mai spus preşedintele rus.

'Din câte se pare, ne revine şi nouă să luăm înapoi şi să întărim', a adăugat el, părând să facă aluzie la ofensiva rusă în Ucraina.

'Da, au existat epoci în istoria ţării noastre când am fost obligaţi să ne retragem, dar numai pentru a ne recupera forţele şi a merge înainte', a mai afirmat Putin.

Înfrângerea Suediei în Marele Război al Nordului (1700-1721) avea să facă din Rusia principala putere în Marea Baltică şi un actor important pe scena europeană.

Rusia îl sărbătoreşte joi pe ţarul Petru cel Mare, care a încercat să apropie imperiul de Europa, un ecou al trecutului care contrastează cu prezentul, în plină ruptură între Moscova şi Occident din cauza invaziei ruse din Ucraina.

Pentru a marca 350 ani de la naşterea celui care a condus Rusia mai întâi ca ţar, apoi ca împărat din 1682 până la moartea sa în 1725, preşedintele Vladimir Putin a vizitat joi, la Moscova, o expoziţie consacrată lui Petru I. Vezi articolul inițial aici!

Citește și - Putin spune că Taiwan e „treaba internă“ a Chinei. Reacția autorităților oficiale de la Taipei

Ministerul Afacerilor Externe de la Taipei îl critică pe Vladimir Putin pentru că a spus că Taiwanul este „treaba internă” a Chinei.

Ministerul Afacerilor Externe (MOFA) din Taiwan l-a criticat joi pe președintele rus Vladimir Putin pentru că a descris Taiwanul drept una dintre „treburile interne” ale Chinei, într-un apel telefonic cu liderul chinez Xi Jinping (習近平).

Putin l-a sunat pe Xi pentru a-l felicita cu ocazia împlinirii vârstei de 69 de ani. Potrivit unui raport al companiei de stat chineze Xinhua, publicat miercuri (15 iunie), Putin a declarat că Rusia „se opune oricărei forțe care să interfereze în afacerile interne ale Chinei, folosind așa-zisele probleme referitoare la Xinjiang, Hong Kong și Taiwan, printre altele, drept scuză."

Ca răspuns, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe (MOFA), Joanne Ou (歐江安), a declarat la o conferință de presă de joi (16 iunie) că remarca lui Putin despre Taiwan a fost „falsă” și „a subminat suveranitatea Republicii China”. Ou a reiterat că Taiwanul și China nu sunt subordonate una alteia și a subliniat că „Republica Populară Chineză nu a condus niciodată Taiwanul, nici măcar pentru o zi”.

Taiwanul nu face parte din China

Ou a spus că numai un guvern care este ales de oamenii din Taiwan poate reprezenta Taiwan. Ea a criticat, de asemenea, guvernul chinez pentru că continuă să răspândească „remarci fictive” precum „Taiwanul face parte din China”, iar problemele legate de Taiwan ar fi „afacerile interne” ale Chinei. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro